Türk Kızılayı'nın aşı Türkmenler için pişiyor

Güncelleme Tarihi:

Türk Kızılayının aşı Türkmenler için pişiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2016 12:52

- Suriye'deki savaşın ilk gününden bu yana yardım hizmetlerinde önemli rol üstlenen Türk Kızılayı, Rusya ve Esed rejiminin bombardımanından kaçarak Türkiye'ye sığınan Türkmenler için günde 3 öğün yemek hizmeti veriyor- Türk Kızılayı Hatay Ekip Başkanı Atlıhan: - "Güveçci Çadırkenti'nde 3 bin kişiye günde 3 öğün yemek ve fırınlarımızda ürettiğimiz 9 bin ekmek dağıtıyoruz"- "Hatay'da sadece Güveçci Çadırkenti'nde yemek hizmeti veriyoruz"

Haberin Devamı

HATAY (AA) - Hatay'ın Yayladağı ilçesinde sınır hattında bulunan Güveçci Çadırkenti'nde misafir edilen Türkmenlere, Türk Kızılayı tarafından günde 3 öğün yemek dağıtılıyor.

Güveçci Çadırkenti'nde kurulan çadır mutfaklarda 15 kişilik ekiple hizmet veren Türk Kızılayı, büyük kazanlarda yaptıkları yemekleri çadır kent içerisindeki 4 noktada bulunan muhtarlara teslim ediyor.

Burada muhtar koordinesinde dağıtılan yemekler, sıraya giren Türkmenlerin sefer taslarına dolduruluyor.

Bu sayede Türk Kızılayı, her gün 3 bin Türkmen'in sofrasına sıcak aş ulaştırıyor.

- Günlük 27 bin porsiyon

Türk Kızılayı Hatay Ekip Başkanı Recep Bora Atlıhan, yaptığı açıklamada, ocak ayının son gününden bu yana Türkmenlere yemek dağıttıklarını söyledi.

Kahvaltılık hizmetinin yanı sıra öğle ve akşam yemeği hizmeti verildiğini belirten Atlıhan, "Güveçci Çadırkenti'nde 3 bin kişiye günde 3 öğün yemek ve fırınlarımızda ürettiğimiz 9 bin ekmek dağıtıyoruz. Yaptığımız haftalık yemek programı kapsamında onların da beklentilerine yönelik yemekler pişiyor. Günlük yapılan yemek 27 bin porsiyona denk geliyor. Tahminen bir veya iki ay daha burada yemek hizmetine devam edeceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Atlıhan, aynı zamanda haftalık kişi başına 35 litre olacak şekilde 90 bin litre içme suyu hizmeti verdiklerini de aktardı.

Hatay'da sadece Güveçci Çadırkenti'nde yemek hizmeti verdiklerinin altını çizen Atlıhan, bağışçıların kendilerine gönderdiği yardımları Türkmenlere en iyi şekilde ulaştırdıklarının altını çizdi.

Atlıhan, bazı Türkmenlerin, kurdukları mutfaklarda gönüllü olarak kendilerine yardım ettiğini de sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!