Türel: Esen sayesinde CHP'li meclis üyesi kalmayacak

Güncelleme Tarihi:

Türel: Esen sayesinde CHPli meclis üyesi kalmayacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2016 13:23

Türel: Esen sayesinde CHP'li meclis üyesi kalmayacak

Haberin Devamı

 

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, CHP İl Başkanı Semih Esen'i 'cahilce' konuşmakla itham ederek, “Koltuğu sallantıda olduğu için herhalde bize tutunup koltuğu kurtarmaya çalışan bir CHP İl Başkanı görüyoruz. Sağ olsun sayesinde bir tane CHP'li meclis üyesi kalmayacak. Onların hepsi yavaş yavaş doğru adresi buluyor, bize doğru geliyor. Biz de kendisinden razıyız" diye konuştu. -

Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Kurulu'nda konuşan Menderes Türel, 26 Mayıs'ta toplanan genel kurulda kurumda yaşanan bir olayın İSKİ yolsuzluğuyla bir tutulmak istendiğini söyledi. İSKİ yolsuzluğuyla ASAT'ın birlikte anıldığı olayın 30 Mart 2014 seçimleri sonrası hesapları ASAT'a devrolan Güney Antalya Turizm Altyapı Birliği'ne (GATAB) ilişkin olduğunu kaydeden Türel, “Genel müdürlüğümüz, 3 Mayıs 2014 tarihinde borçları ve emanet hesapları yüzünden, 18 Haziran'da ihaleli işleri ve 17 Temmuz'da da personel ve prim borçları nedeniyle itirazlarda bulunarak GATAB'ın hesaplarını kabul etmedi" diye konuştu.

İKİ TARİHTE İKİ ÖDEME

Ancak Valilik Tasfiye Komisyonu'nun itirazlara rağmen 19 Aralık'ta kamu hizmetlerinde aksama olmaması düşüncesiyle devri gerçekleştirdiğini belirten Türel, olaya ilişkin şunları söyledi:

“Mali Hizmetler Daire Başkanlığı'nca yapılan hesap incelemelerinde banka işlemlerinden sorumlu Serap İnan'ın GATAB hesaplarında sahtecilik yaparak kurumla borç- alacak ilişkisi olmayan bir firmaya, emanet kaydına aldığı 171 bin 600 lirayı 5 Kasım 2015 tarihinde, 20 Nisan 2016 tarihinde de 175 bin lirayı yine Daire Başkanı'nın imzasını kopyalayarak elektronik ortamda anılan şirkete kurum hesabından ödemesini sağlamaya çalışıyor. Ancak bir firmaya yaptığı ikinci ödeme 175 bin TL, sahte imzayla EFT'nin yapıldığı tarihten bir gün sonra, kurum bizim ASAT banka hesabına EFT yoluyla 175 bin lirayı iade ediyor."

FARK EDİLDİĞİ ANDA HAREKETE GEÇİLDİ

ASAT hesaplarına düşen EFT'nin kurumun yetkililerinin dikkatini çektiğini aktaran Türel, bunun üzerine ASAT Genel Müdürlüğünce 3 Mayıs tarihinde ihbarlarla ilgili müfettiş görevlendirildiğini söyledi. 4 Mayıs tarihinde yapılan ilk ödeme 171 bin 600 liralık havalenin geri istendiğini ve firmanın da 11 Mayıs'ta geri ödeme yaptığını belirten Türel, sonrasında bu ödemelerden kaynaklanan 14 bin 956 liranın Serap İnan'ın kişi borcuna alınıp maaşından mahsubu için ilgili yazışmaların yazıldığını söyledi. Bununla ilgili İnan hakkında disiplin soruşturması başlatılıp açığa alındığını, cumhuriyet savcılığına konunun intikal ettirildiğinin altını çizen Türel, yapılan soruşturma çerçevesinde İnan'ın tutuklandığını söyledi.

'YAZIKTIR, AYIPTIR, GÜNAHTIR'

Olayın ortaya çıkmasının ardından GATAB'ın son 3 yıla ilişkin hesaplarının incelendiğini belirten Türel, söz konusu olay haricinde hesaplarda başka hiçbir ödemeye rastlanmadığını söyledi. Türel, “Allah aşkına bunun neresi İSKİ yolsuzluğu? Devlet 1 kuruş kaybetmiş mi? Hayır. Faiziyle ilgililerden tahsili yapmış mı? Yapmış. İlgililerle ilgili suç duyurusunda bulunulmuş mu? Bulunulmuş. Yazıktır, ayıptır, günahtır" diye konuştu.

'CHP İL BAŞKANI CAHİLCE KONUŞUYOR'

Bunu kısmen ASAT'ın 26 Mayıs'taki genel kurulunda kısmen ifade etmiş olmasına rağmen CHP İl Başkanı Semih Esen'in konuyla ilgili açıklama yaparak gerçekleri çarpıttığını iddia eden Türel, şöyle konuştu:

“Diyor ki, 'Bu yolsuzluğun sorumlularını yargıya teslim etmeli.' Uyan da balığa gidelim. İlgili içerde. Neyin yargıya teslimi kalmış. Ben bunları burada söyledim arkadaşlar. İl başkanınızı bilgilendirin. Böyle cahil cühela açıklamalar yapmasın. Böylesine bilgisizce zor duruma düşmesine vesile olmayın. İlgili kadının tutuklu olduğunu ben geçen toplantıda söyledim. Bu kadar olmaz yani. Uyan da balığa gidelim. Başka diyecek bir şey yok. Hala bilmeden cahilce konuşuyor, sayın Esen. Niye biriniz de gidip de 'Cahilce bir açıklama yapma' demediniz. Kendisinin böyle zor durumlara düşmesine vesile oluyorsunuz. Bu kadar zavallı bir duruma düşmesinin bir il başkanının üzüntüyle karşılıyorum. Adeta biçare halde, hizmetlerimiz karşısında diyecek bir söz bulamıyor.ö

'KOLTUĞUNU KURTARMAK İÇİN BİZE TUTUNUYOR'

CHP İl Başkanı Esen'in dün düzenlediği basın toplantısında yine çeşitli iddialarda bulunduğunu kaydeden Türel, Esen için “Koltuğu sallantıda olduğu için herhalde bize tutunup koltuğu kurtarmaya çalışan bir CHP İl Başkanı görüyoruz" değerlendirmesinde bulundu. CHP İl binasında yapılan toplantıya gazetecilerin “Başkan istifa mı edecek" merakıyla gittiğini iddia eden Türel, “İstifa edip etmemesi bizim işimiz değil. Ben de kendisinden çok memnunum. Sağ olsun sayesinde bir tane CHP'li meclis üyesi kalmayacak. Onların hepsi yavaş yavaş doğru adresi buluyor, bize doğru geliyor. Biz de kendisinden razıyız" diye konuştu.

'SEMİH ESEN'DEN RAZIYIM'

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in bu ifadeleri CHP sıralarının protestosuyla karşılanırken konuşmasına devam eden Türel, “Sakin olun sakin. Biz arkadan konuşmuyoruz. Biz kendisinden memnun olduğumuzu ifade ettik. Siz memnun değil misiniz kendisinden? Ben 'İl Başkanınızdan razıyım' dediğim için kızmayın" dedi.

MENFAATÇILAR SENİ ORTAK EDİYOR

İl Başkanı Esen'in Antalya'nın çevre temizliği ve katı atığının toplanmasına ilişkin yapılan ihalelerle ilgili iddialarına 'yalan rüzgarı' yakıştırması yapan Türel, “Söylediği konuların hepsi incelendi. Yargı takipsizlik kararı verdi. Belediyeden menfaat temin etmek isteyenler yargıdan istedikleri sonucu alamayınca yalanlarına, iftiralarına seni alet ediyorlar. Bari bunu anla. Seni de kendi yalanlarına alet edip seni de yalancı duruma düşürüyorlar" dedi.

'ALLAH ISLAH ETSİN'

Türel, CHP İl Başkanı'nın iptal edilmiş bir ihalede yolsuzluk olduğunu iddia edecek kadar biçare ve zavallı bir durumda olduğunu iddia ederek “El insaf. Bu nasıl akıldır, nasıl iştir, izandır? Bu büyük bir gaflettir" dedi. İddiaları nedeniyle Esen hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu kaydeden Türel, “Bize tutunarak kimse koltuğunu kurtarmaya çalışmasın. Partiniz içindeki çalkantıya bize iftira atmak suretiyle kedinizi kurtarmak adına biçare bir durumda ortaya çıkıp bizi yalan ithamlarla karşı karşıya bırakırsanız en ağır cevabı da alırsınız. Allah ıslah etsin, böylesine kuru iftiralardan herkesi korusun" diye konuştu.

TÜREL ŞOV YAPIYOR

İl Başkanı Semih Esen'i hedef alan sert ifadeler karısında karşısında CHP sözcüsü Cansel Tuncer, Türel'i şov yapmakla itham etti. Esen hakkındaki sözlerin kabulünün mümkün olmadığını kaydeden Tuncer, “Bu üslubunuz Antalya Büyükşehir Belediye başkanına yakışmıyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!