TURAB'ın yeni hedefi Afrika

Güncelleme Tarihi:

TURABın yeni hedefi Afrika
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2016 15:00

TURAB'ın yeni hedefi Afrika

Haberin Devamı

TÜRK Arap Ülkeleri İşadamları Derneği (TURAB) Başkanı Canan Sunay, Ortadoğu'da yaşanan sorunlar nedeniyle 'yüzlerini Afrika ve Körfez ülkelerine çevirdiklerini' söyledi.
TURAB Başkanı Sunay, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut’u ziyaret etti. Ziyarete 27 Şubat’taki genel kurulda görevi devralan TURAB Başkanı Canan Sunay ile yönetim kurulu üyeleri Fahri Kuş, Ferudun Yavuz, Özgür Güler, Emrah Deniz ve Hamdi Gökalp katıldı. Yeni dönemde yeni yönetim olarak Ortadoğu’da yaşanan sıkıntılar nedeniyle yüzlerini Afrika ve Körfez ülkelerine çevirdiklerini anlatan Canan Sunay, mayıs ayının ilk haftasında Cezayir ve Tunus ile temsilcilik protokolü imzalayacaklarını bildirdi. Irak temsilciliği için ise görüşmeleri tamamladıklarını kaydeden Sunay, yurt dışındaki şubeleşme çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeti. Önümüzdeki süreçte Fas ve Tunus’a KOSGEB destekli iş gezileri yapacaklarını ifade eden Sunay, hedeflerinin iki yıl içinde Mersin’de Arap ülkelerinin katılımıyla bir ya da iki fuar düzenlemek olduğunu anlattı. Riskli bir dönemi fırsata çevirmek istediklerini vurgulayan Sunay, yeni pazarlar oluşturmak, istihdam sahaları açmak için çalışacaklarını sözlerine ekledi.

AŞUT'UN ÖNERİSİ
MTSO Başkanı Şerafettin Aşut ise TURAB’ın çalışmalarını yakından takip ettiğini dile getirdi. Son dönemlerde Kuzey Afrika ve Ortadoğu’da yaşanan sıkıntıların işadamlarını 'kıskaca aldığını' vurgulayan Aşut "Benim önerim, Afrika ve Ortadoğu’dakilere atlama noktası oluşturup oralara birilerini götüremiyorsak oradaki kişilerin bizim aracılığımızla Avrupa ya da Kafkasya’ya geçişini sağlamak" diye konuştu.

MERSİN,(DHA)
AŞ(EŞ)(20.04.2016)(FOTOĞRAFLI)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!