Tünel yola yeşil ışık

Güncelleme Tarihi:

Tünel yola yeşil ışık
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2012 00:00

ODTÜ’nün yer almadığı Gökçek ile üniversiteler buluşmasında ODTÜ Yolu konuşuldu. Bazı üniversite yöneticileri, ODTÜ Rektörü Acar’ın yolun yer altından geçmesi halinde projeye sıcak baktığını kaydetti. Bunun üzerine Gökçek, “Biz de bu konuda çalışma başlatıyoruz” diyerek tünel yola yeşil ışık yaktı.

Haberin Devamı

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Melih Gökçek, üniversite ile yerel yönetimler arasındaki işbirliğini güçlendirmek amacıyla Başkent’te bulunan 13 üniversitenin rektör ve rektör yardımcılarıyla bir araya geldi.
Buluşmaya, Büyükşehir Belediyesi ile “Eymir Gölü” ve “ODTÜ Yolu” konularında sık sık karşı karşıya gelen ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, yurt dışında olduğu gerekçesiyle katılmadı. Rektör Acar’a vekaleten herhangi bir yardımcısının toplantıda yer almaması ise dikkat çekti.

ODTÜ Yolu gündeme geldi

“Bilimin Başkenti Ankara” temalı bir kampanya başlatma konusunda fikir birliğine varılan buluşmada, Ankara Hürriyet’in edindiği bilgiye göre ODTÜ’den geçirilmesi planlanan yol da gündeme geldi. ODTÜ Yolu’nun gerekli olduğunu belirten bazı üniversite temsilcileri, ODTÜ Rektörü Acar’ın da yolun yer altından geçmesi halinde projeye sıcak baktığını Gökçek ile paylaştı. Bunun üzerine Gökçek, “Biz de bu konuda çalışma başlatıyoruz” diyerek tünel yola yeşil ışık yaktı.

Haberin Devamı

Ankara’da öğrencilik ayrıcalıktır

Toplantıda Gökçek, Büyükşehir Belediyesi’nin üniversitelere ve üniversite öğrencilerine dönük projelerini anlattı. Ayrıca Başkent’in ulaşım, tanıtım, işbirliği, çevre ve altyapı sorunlarına ilişkin pek çok konu görüşüldü. Toplantı sonunda ise, “Bilim ve teknolojinin Başkenti Ankara”, “Ankara’da öğrencilik ayrıcalıktır” gibi sloganlarla başlatılacak bir markalaşma projesi üzerinde fikir birliğine varıldı.

İkinci buluşma iki ay sonra

Başkent’te, sanayi bölgelerine yapılan alt yapı ve istihdamı artırmaya yönelik çalışmaları aktaran Gökçek, üniversitelerden de istihdamı artıracak proje teklifi getirmeleri halinde her türlü desteği vereceklerini söyledi. Gökçek ayrıca, üniversitelerin yol, çevre ve altyapılarının ihtiyaçları doğrultusunda gelecek talepleri karşılıksız bırakmayacaklarının sözünü verdi. Toplantının verimli ve faydalı geçtiği görüşünde birleşen katılımcılar, iki ay sonra yeniden bir araya gelerek, işbirliği projelerini daha da somutlaştırma kararı aldı.

Toplantıya 13 üniversite katılım gösterdi

Haberin Devamı

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı melih Gökçek’in ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmaya, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Berahitdin Albayrak, Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Türker, Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar, Başkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdülkadir Varoğlu, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Remzi Fındıklı, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu, Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ziya Burhanettin Güvenç, Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Kösecik, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, TED Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Öktem Vardır ve Bilge Üniversitesi Rektörü Mustafa Paç katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!