'Tüm Yalova el ele kanser sana güle güle'

Güncelleme Tarihi:

Tüm Yalova el ele kanser sana güle güle
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2018 12:39

'Tüm Yalova el ele kanser sana güle güle'

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA Kanser Hastaları Derneği, 4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle bir etkinlik düzenledi.

Etkinlik, Cevdet Aydın Parkı’nda gerçekleştirildi. Program TUFAG ekibinin parkta gerçekleştirdiği halk oyunu gösterisiyle başladı. Yalova Kanser Hastaları Derneği Başkanı Nurcan Bayar, burada yaptığı konuşmada kanserin dünya genelinde giderek artan bir sağlık problemi olduğuna dikkat çekerek, “4 Şubat Dünya Kanser Günü, farkındalık için düzenlenmektedir. Dernek olarak bizler bilinçlendirmenin önemini biliyoruz. İlimizde kanser hastalıklarında artış var. Koordineli bir mücadeleye ihtiyaç var. Yolumuza süratle devam etmekteyiz. Dernek olarak bizler İl Sağlık Müdürlüğü ve KATEM’le çalışıyoruz. Birçok insanımızın erken teşhisini gerçekleştirmenin sevinci artıyor. Yalova’da kanser her eve girmiş durumda. Umut ediyoruz ki ilimiz kansersiz yaşamda öne çıkacaktır. Sigara ve alkolden uzak durarak, sağlıklı beslenerek, stresten uzak olarak yaşam kalitemizi artırabiliriz. İmza kampanyası neticesinde ilimize kemoterapi ünitesini Yalova’ya kazandırdıysak bunu daha ileri götürebiliriz. Tüm Yalova el ele kanser sana güle güle diyoruz” ifadesini kullandı.

Yalova Belediye Başkan Vekili Ahmet Barış Eroğlu da, “Bir grip gibi kolayca yayılan kanserin bir grip gibi tedavisi olduğu zamanların gelmesini istiyoruz. Biz de Yalova Belediyesi olarak derneğimizle elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz” dedi.

İl Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Muhsin Abbasioğlu ise erken teşhisin önemine dikkati çekerek, “Kanserden korkmayın. Kanser korkulacak bir hastalık değil. Alkol, tütün gibi bütün zararlı maddelerden uzak duralım. Erken teşhis çok önemli. Erken teşhisle hastalıktan korkmamıza gerek kalmıyor” diye konuştu.

TEMA İl Temsilcisi Faruk Tezcan ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Faruk Uysal da birer konuşma yaptı. Daha sonra etkinlik katılımcıların el ele tutuşarak birliktelik mesajı vermesiyle sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!