Troyazar Uluslararası Homeros Edebiyat Festivali'ne büyük ilgi

Güncelleme Tarihi:

Troyazar Uluslararası Homeros Edebiyat Festivaline büyük ilgi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2018 18:43

Troyazar Uluslararası Homeros Edebiyat Festivali'ne büyük ilgi

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'de '2018 Troia Yılı' etkinlikleri kapsamında düzenlenen, Troyazar Uluslararası Homeros Edebiyat Festivali, büyük ilgi görüyor.

Bir alışveriş merkezindeki, Troyazar Uluslararası Homeros Edebiyat Festivali'nin ilk günleri edebiyatseverlerin akınına sahne oldu. Festivalin açılış günü Türkiye’nin önemli tarihçi yazarlarından İlber Ortaylı’nın söyleşisi binlerce kitap ve edebiyatsever tarafından izlendi. Söyleşiyi Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve eşi Ayşe Tavlı, daire müdürleri ile binlerce edebiyatsever izledi. Yazarın kaleme aldığı, 'Gazi Mustafa Kemal Atatürk' isimli son kitabından 1000 adet ücretsiz dağıtılan söyleşinin ardından, yüz binlerce takipçisi bulunan Ahmet Şerif İzgören’in söyleşisi de yüzlerce edebiyatsever tarafından soluksuz izlendi. 500 ücretsiz kitabın dağıtıldığı söyleşide ilk günkü etkinliklere, 5 bin 239 edebiyatsever giriş yaptı.

KONUK ÜLKE YAZARLARINA BÜYÜK İLGİ

Troyazar Uluslararası Homeros Edebiyat Festivali'nin ikinci günü de dolu dolu geçti. 26 Mart-01 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kütüphane Haftası kapsamında, Cumartesi günü ÇOMÜ Kütüphanesinde kitapseverler ile buluşan yazar Irmak Zileli ile başlayan ikinci gün etkinlikleri konuk ülke Kore heyetinin sunumu ile devam etti. Etkinlikte Kore Dostluk Derneği Genel Başkanı Prof.Dr.HeeSoo Lee, tarihçi yazarlar InUkKang, JangılKım ve turizm yazarı MınJeng LeeTroya konulu özel sunumlarda bulundu. Çanakkale halkının yoğun ilgi gösterdiği festivalin ikinci günü, ünlü yazar Hasan Ali Toptaş’ın söyleşisi ve imza etkinliği ile sona erdi. İkinci günkü etkinliğe, 2 bin 412 kişi katıldı.

TROYAZAR’DA ÇOCUKLAR UNUTULMADI

Troyazar Uluslararası Homeros Edebiyat Festivali'nde çocuklar da unutulmadı. Festival kapsamında değişik yaş gruplarından binlerce çocuk ve öğrenci ülkenin önde gelen çocuk yazarları ve kitaplar ile buluşacak. Hafta arası her gün söyleşiler ile zenginleştirilen etkinliklerde merkez ve ilçelerdeki tüm okullardan binlerce öğrenci kendi yaş gruplarına hitap eden yazarların söyleşilerini izlerken, seçtikleri kitapları imzalatma imkanı bulacak. 7 Nisan Cumartesi günü Tuğçe Isıyel’in söyleşisi ile devam edecek etkinlik, Çanakkale’de doğan ve çocukluk yıllarını Bayramiç’te geçiren Milli Şair, İstiklal Marşı'nın yazarı, büyük edebiyatçı Mehmet Akif Ersoy’un torunu Sema Argon ile birlikte Fatih Bayhan’ın söyleşisi ve imza etkinliği ile devam edecek.

Festival, 8 Nisan Pazar günü ise Sinan Canan, Savaş Barkçin ve Dücane Cündioğlu’nun söyleşileri ve imza etkinlikleriyle son bulacak.

ÇANAKKALE, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!