Toplum destek polisleri vatandaşları soba zehirlenmelere karşı uyardı

Güncelleme Tarihi:

Toplum destek polisleri vatandaşları soba zehirlenmelere karşı uyardı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2017 16:22

Toplum destek polisleri vatandaşları soba zehirlenmelere karşı uyardı

Haberin Devamı

KAYSERİ,(DHA) - KAYSERİ İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Sıcak Yuvam Projesi” kapsamında vatandaşları soba yakılması ve karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı bilgilendirildi.

Yaklaşan kış mevsimi nedeniyle soba kullanımının yoğun olduğu bölgelerde çalışmalarına hız veren Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli mahallelerde, cami çıkışlarında ve halkın yoğun olduğu bölgelerde alanında uzman personellerle birlikte doğru soba yakımı, olabilecek karbon monoksit zehirlenmelerinde nasıl bir yol izleneceği gibi konularda halkı bilgilendirmeye devam ediyor. Yetkililer tarafından verilen bilgilerde mevsim şartlarına göre rüzgârlı havalarda soba yakmanın dikkat edilmesi, sağlıklı soba kurulumu, sobaların her zaman üstten yakılması, yatarken sobaya kömür eklenmemesi, bacaların temizliği, olabilecek karbon monoksit zehirlenmelerinde ortamın havalandırılması gibi konularda dikkatli olunması konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Ayrıca Toplum Destekli Şube Müdürlüğü tarafından hem Türkçe hem de Arapça bastırılıp dağıtılan broşürlerle halkın daha da dikkatli olması vurgulandı. Yapılan uygulamalı eğitimler sonrasında dağıtılan broşür ve stickerlarla doğru soba kullanımının anlatılması, karbon monoksit kaynaklı zehirlenme ve ölüm olaylarının engellenmesi amaçlandığı ifade edildi.

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!