Tokat İl Özel İdaresi’nin 2016 Bütçesi 125 Milyon TL

Güncelleme Tarihi:

Tokat İl Özel İdaresi’nin 2016 Bütçesi 125 Milyon TL
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2015 10:25

TOKAT İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI ADEM DİZER, 2016 YILI BÜTÇESİNİN YATIRIM AĞIRLIKLI BİR BÜTÇE OLDUĞUNU SÖYLEDİ.

Tokat İl Özel İdaresi’nin 2016 yılı bütçesi 125 milyon lira olarak belirlendi.
Tokat İl Genel Meclis toplantısında Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Daim Namlı bütçenin son hali ile ilgili meclise bilgi verdi. Namlı, 125 milyon TL’lik bütçenin İl Özel İdaresi’nin, Tokat’ın bütçesinin hayırlı olmasını dileyerek, “İnşallah ilimizin 125 milyon TL’lik bütçenin dışında da gelecek yıllarda daha fazla ümidimiz budur ki 200-300 milyonluk bütçeler yapabilelim diyorum’’ dedi.
Tokat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe, yüzde 34’lük bir artışla 2016 yılı bütçesini 125 milyon TL’ye bağlayan meclis üyelerine teşekkür ederek, "Türkiye de ki İl Özel İdare bütçelerinde bütçeyi tutturan, gelir gider dengesini oluşturan ve isabet noktasında da yüzde 94-95 çıkarmak hem idare adına hem de meclis adına büyük bir başarıdır. Umuyorum ki hem paydaş kurumlarımıza hem Özel İdaremizin çalışma alanlarıyla birlikte Tokat’ımıza ve hizmet alanlarımıza büyük bir yön vermekteyiz” diye konuştu.
“2016 BÜTÇESİ YATIRIM AĞIRLIKLI”
Tokat İl Genel Meclisi Başkanı Adem Dizer ise 2016 yılı bütçesinin yatırım ağırlıklı bir bütçe olduğunu ifade ederek, "2015 bütçesi hazırlanırken geçen yıl çalışmalarımızı gerçekleşebilir bir bütçe, hayata geçirilebilir bir bütçe, reel bir bütçe diye konuşarak yapmıştık ve elhamdülillah şu an yüzde 95’lerde bir gerçekleşmeyle oluşmuş bir bütçeyi görüyoruz, 2015 yılında. İnşallah 2016 yılımızda aynı şekilde gerçekleşen hatta onu geçen bir bütçe haline gelir. İnşallah bu dönem daha fazla katkı alırız diye düşünüyorum. Değerli meclis üyelerimiz 20 gün mesai yaptık, çalıştık ve şu anda Tokat’ımıza yatırım yapılabilecek bir bütçe getirdik. Tabi Tokat’a hizmet sadece bu bütçeyle olmuyor. Bu bütçenin gerçekleşmesi, bu bütçeye sağlanabilecek ek katkılarla daha da fazla olacak. 2016 yılımızda inşallah bunun koşturmacası ile geçecek. Hem biz hem idaredeki arkadaşlarımız hem milletvekillerimiz, hem de daire müdürlerimiz bunun için koşuşturacaklar. Belki yeni projelerle bu bütçelere katkı sağlanacak diye ümit ediyorum’’ şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!