Tiyatro Ekibi Köy Düğününe Denk Gelirse

Güncelleme Tarihi:

Tiyatro Ekibi Köy Düğününe Denk Gelirse
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2015 13:43

BİTLİS KÜLTÜR VE SANAT DERNEĞİ TİYATRO EKİBİ ÇOCUKLAR İÇİN GÖSTERİDE BULUNMAK İÇİN KÖYE GİDERKEN KÖY DÜĞÜNÜNE DENK GELDİLER.

Bitlis Kültür ve Sanat Derneği tiyatro ekibi çocuklar için gösteride bulunmak için köye giderken köy düğününe denk gelen ekip, köylülerin yoğun ilgisi karşısında köy meydanında Hacivat ile Karagöz oyununu sergilediler.
Bitlis Valiliği koordinasyonunda Bitlis Kültür ve Sanat Derneği tarafından yürütülen Kalkınma Bakanlığı tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında finanse edilen “Köy Köy Okul Okul Tiyatro-2” Projesi kapsamında Bitlis’in Mutki ilçesine bağlı Çitliyol köyüne giden tiyatro ekibi düğüne denk gelince önce düğündekilere gösteri sundular daha sonra birlikte halay çektiler. İlk defa köy yerinde oyun sergilediklerini belirten Bitlis Kültür ve Sanat Derneği Başkan Yardımcısı Haydar Yılmaz, önce öğrencilere daha sonrada köy meydanında vatandaşlara oyun sergilediklerini belirtti. Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında şunları söyledi. “Köydeki çocuklara gösteri düzenlemeye giden proje ekibimiz köydeki düğüne denk gelince vatandaşların yoğun isteği üzerinde okulda düzenlenen gösteri sonrası köy meydanında tüm halka açık havada Hacivat Karagöz orta oyununu sahnelemiştir. Oyuna halkın yoğun ilgisi olmuş ve beğenilmiştir. Sonrasında oyuncular düğüne kıyafetleri ile iştirak etmiş renkli görüntüler ortaya çıkmıştır. Halkın memnun olması ve ekibimizi tebrik etmeleri ekibimiz için bu zahmetli projede büyük bir moral ve motivasyon kaynağı olmuştur. Yediden yetmişe insanlara mutluluk kaynağı olan ve tiyatro ile ilk kez tanışmalarını sağlayan, ayrıca devam ettirilen okuma kampanyaları ile köylerdeki öğrencilerin eğitimine bir nebze de olsa katkı sağlayan böylesi anlamlı bir projede bizden desteğini esirgemeyen Sayın Valimiz Orhan Öztürk’e Bisad Ailesi olarak teşekkür ediyor, saygılarımızı sunuyoruz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!