TİSKİ su sayaçları için uyardı

Güncelleme Tarihi:

TİSKİ su sayaçları için uyardı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2017 13:04

TİSKİ su sayaçları için uyardı

Haberin Devamı

TRABZON,(DHA) - TRABZON İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürü Recep Köksal, yaptığı yazılı açıklama ile kış aylarında yaşanan ‘su sayaçlarının donması’ hususunda aboneleri uyardı. Köksal, yaşanacak sorun karşısında abonelerin ‘Alo 185’i arayarak yardım isteyebileceklerini söyledi.

TİSKİ Genel Müdürü Recep Köksal, hava sıcaklıklarının ani değişimi nedeniyle; ‘abone şube yolları, su sayaçları ve iç tesisatta yer alan ana kolon borularının soğuğa karşı yalıtımlı olmadığından suyun kullanılmadığı zamanlarda donması nedeniyle abonelerin mağduriyet yaşadığını söyledi, konu hakkında yazılı açıklamayla uyarılarda bulundu.

Olası sayaç donmaları karşısında abonelerin sayaca herhangi bir müdahalede bulunmadan 185’i aramaları gerektiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“Bu yerlerin bakımı, onarımı ve korunmasında abonelerimiz sorumludur. Su sayaçlarının bulunduğu yerin hava cereyanına karşı korunması amacıyla açık bölümlerin kapatılması, kırık camların yenilenmesi, ‘su sayacı, abone şube yolu ve kolon borularının ısı yalıtım malzemeleri ile kaplanarak korunması gerekmektedir. Sayaç yeri temiz, aydınlık ve rüzgâr almayacak şekilde düzenlenmelidir. Su sayacının donması halinde ise patlayan sayaçtan akan sudan dolayı diğer sayaçların donmasına engel olabilmek için vananın kapatılarak suyun kesilmesi gerekir. Sayaç donmasını önlemek için gerekli koruma yapılamazsa sayaç arıza yapmakta ve abonelerimiz yeni bir sayaç almak durumunda kalmaktadır. Olası sayaç donmaları karşısında abonelerimizin sayaca herhangi bir müdahalede bulunmadan, ALO 185 TİSKİ Mavi Hat’tı arayarak abone numaraları ile birlikte müracaatta bulunması gerekmektedir”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!