TEV'den hayırseverlere çağrı

Güncelleme Tarihi:

TEVden hayırseverlere çağrı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2017 12:15

TEV'den hayırseverlere çağrı

Haberin Devamı

TÜRK Eğitim Vakfı Balıkesir Şube Başkanı Jale Bayraktar, geçen yıl 248 lise ve üniversite öğrencisine burs verdiklerini açıklarken, daha çok burs için hayırseverlerden destek istedi.

Türk Eğitim Vakfı (TEV) Balıkesir Şubesi Başkanı Jale Bayraktar, vakfın bölgedeki çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Vakıf olarak geçen yıl Türkiye genelinde 6 bin 500 öğrenciye burs imkanı sağlandığına dikkat çeken Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şube olarak geçtiğimiz yıl Balıkesir Üniversitesi'nden 78, Bandırma 19 Eylül Üniversitesi'nden 10  ve Çanakkale Üniversitesi'den de 80 öğrenciye burs verdik. Bunun dışında 80 lise öğrencisine burs sağladık. Liseliler için 160, üniversite öğrencileri için de 480 lira aylık bursumuz var. Burslarımızı 9 ay veriyoruz. Bağışçılarımız isterlerse 9 ay olarak, isterlerse yıla yayarak aylık ödemeler halinde eğitime katkıda bulunabiliyor. Bağışçılarımızla protokol imzalıyoruz. Bursiyerlerimiz arasında protokollerini bir yıllık da yapan var, öğrencinin öğretim süresince yapan da var. Kendi fonlarımız dışında, özel bağışlarla ne kadar öğrenci okutabileceğimizi görmek için protokoller imzalıyoruz. Burs veren kişiler istedikleri zaman protokollerinden vazgeçebiliyorlar."

"VASİYET BAĞIŞLARI KABUL EDİYORUZ"

Balıkesirliler'in Türk Eğitim Vakfı'nı benimsediğini, Balıkesir'in  öğrenci bursu için yapılan bağışlarda oldukça aktif olduğunu belirten Başkan Bayraktar, vasiyet bağışlarına da dikkat çekti. Bayraktar şunları söyledi:

"Vasiyet bağışlarını da kabul ediyoruz.  Ancak vasiyet bağışları pek bilinmiyor. Hayırseverlerle görüşüyoruz; mallarının tamamını veya bir kısmını vefatından sonra vakfa kalması için bir vasiyet düzenlenmesi halinde, bağışçımıza onun sıkıntılı anlarında destek oluyoruz. Hastalandığı zaman hastaneye götürüyoruz,  hasta bakıcı buluyoruz. Her türlü ihtiyacında bir evlat gibi tüm şube çalışanları olarak yanında oluyoruz. Vefatı halinde cenazenin kaldırılması, kabrinin yapılması, kabrinin aylık bakımını üstleniyoruz. Vefatından sonra, bize bıraktığı gayrimenkulün kiraya verilmesiyle elde edilen gelirle istediği şekilde öğrenci okutuluyor. Her yıl Ramazan ayında bağışçılarımız için hatim indirip, mevlit okutuyoruz. Bu bağışçılarımızın unutulmamaları için güzel bir yol. Vefatlarından sonra hayırları da devam ediyor ve bir sürü gencin de yetişmesine vesile oluyorlar."

YARIM ASIRLIK VAKIF

Türk Eğitim Vakfı'nın 50 yıldır eğitimin emrinde çalıştığını vurgulayan Bayraktar, "Bir ailenin ya da siyasi görüşün vakfı değiliz. Amacımız maddi yönden ihtiyacı olan başarılı gençlere destek olmak. Şeffafız; her yıl hesaplarımızı hem internetten yayınlıyoruz, kitap haline getirip isteyenlere ulaştırıyoruz. Şubelerimizin yaptığı hizmetler açık ve şeffaf, destekleyenlerimiz açık. Bugüne kadar adımız hiçbir şaibeye karışmadı ve karışmaması için de elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Coşkun YAMAN / BALIKESİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!