Termometre 41 dereceyi gösterdi

Güncelleme Tarihi:

Termometre 41 dereceyi gösterdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2012 00:00

Son günlerde aşırı sıcakların yaşandığı Başkent dün, tarihinin en sıcak günün yaşadı. Termometrelerin 41 dereceyi gösterdiği dakikalarda kendini parklara atan Başkentliler, serinlemek için ilginç yöntemler denedi.

Haberin Devamı

BAŞKENT dün, tarihinin en sıcak gününü yaşadı. Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş, “Ankara’da bugün en yüksek hava sıcaklığı 41 derece olarak ölçüldü. Bu sıcaklık değeri, 1926’dan beri yapılan ölçümler içerisinde rekor sıcaklık oldu” dedi.

Termometre 41 dereceyi gösterdi

Ankara Hürriyet, Başkent’i etkisi altına alan ve hava sıcaklığının 41 dereceyi gösterdiği saatlerde Kuğulu ve Gençlik Parkı’nda kendi yöntemleriyle serinlemeye çalışan vatandaşları dinledi. “Evde daha çok bunalıyoruz” diyen vatandaşlardan yetişkinler ağaç gölgelerini tercih ederken, çocuklar ise süs havuzlarında serinlemeye çalıştı.

Sıcaklar etkisini azaltacak
 
METEOROLOJİ Genel Müdürü İsmail Güneş, yapılan son değerlendirmelere göre, sıcak havanın etkisini bugünden itibaren yurdun iç ve doğu bölgelerinde azaltacağının tahmin edildiğini söyledi. Hava sıcaklığının kısa süreli sağanak yağışlarla birlikte bu bölgelerde 4 ila 7 derece azalacağını ifade eden Güneş, sıcaklıkların önümüzdeki hafta boyunca mevsim normallerinin birkaç derece üzerinde seyretmeye devam edeceğini kaydetti.

Haberin Devamı


Ağaç gölgesinde ‘sıcaklık’ uykusu

Termometre 41 dereceyi gösterdi

Ramazan ayı nedeniyle oruç tutan bazı vatandaşlar ise hem serinlemek hem de vakit geçirmek amacıyla ağaç gölgelerinde uyumayı tercih etti. Uyuyan vatandaşlar Ankara Hürriyet muhabirinin objektifine böyle yansıdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!