USB Flash Bellek virüs temizleme işlemi nasıl yapılır? Flashtan Bellekten virüs nasıl temizlenir hakkında bilgi

Güncelleme Tarihi:

USB Flash Bellek virüs temizleme işlemi nasıl yapılır Flashtan Bellekten virüs nasıl temizlenir hakkında bilgi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2021 04:36

Verileri aktarabilmek için birçok yöntem kullanabilir. Sıklıkla kullanılan yöntemlerden biri de USB Flash Belleklerin kullanılmasıdır. Flash Bellekleri kullanırken bilgisayarın güvende olup olmadığına emin olmak gerekir. Peki, USB Flash Bellek virüs temizleme işlemi nasıl yapılır? İşte Flash Bellekten bellekten virüs nasıl temizlenir hakkında bilgiler.

Haberin Devamı

Veri aktarımı için sıklıkla kullanılan cihazlar arasında şüphesiz Flash belleklerde yer almaktadır. Kullanımı oldukça kolay olan Flash belleklerin sayesinde istenilen türde dosyaları cihazlardan birinden diğer cihazlara aktararak veri akılı sağlanır.

 İstenilen dosyalar ile birlikte, virüsler, kötü amaçlı olan yazılımları bütün diğer cihazlara da bulaştırabilmek mümkündür. Eğer Flash belleğin içerisinde bir virüs bulunuyorsa bilgisayar ve özellikle veriler büyük risk altındadır. Fakat virüs temizlemek oldukça basit olan ve herkesin kolaylıkla uygulanabileceği bir işlemdir. Flash bellekte bulunan ve görünmeyen virüslerin görünür hale gelmesini sağlayarak temizleyebilmenin basit yollarını bu yazıda belirtiyoruz.

 USB Flash Bellek Virüs Temizleme İşlemi Nasıl Yapılır?

Haberin Devamı

 Virüsleri temizlemenin basit yollarından biri bilgisayardaki başlat menüsündeki arama bölümüne CMD yazılarak yapılır. CMD yazılmasının ardından Siyah bir pencere açılacaktır. Bu pencere komut istemi penceresidir. Komut penceresine Flash belleğin açıldığı bölge yazılır. Örnek verilecek olursa “E:” şeklinde. Otomatik şekilde alt satıra geçilir. Alt tarafa geçilmesinin ardından “-s –h /S /D *.*” komutu yazılır. Komut sistemi yine bir alt satıra geçecektir ve buraya “E:\>” komutu yazılır. Bu işlemlerin yapılması ile bilgisayarda virüs var ise bu virüsler ortaya çıkar.

 Bunun ardında iyi bir virüs programı indirerek, virüs programı ile Flash bellek taratılmalıdır. Programda yer alan sil komutu ile virüslerin silinmesi sağlanabilir. Bilgisayarda yüklü olan antivirüs programı açılır ve “Bu Bilgisayar” a takılır. Flash belleğin üzerine sağ tıklanarak antivirüs programı ile belleği taratma seçeneğine tıklanır. Eğer bir virüs programı yüklemek istenmez ise bu işlemi Windows Defender ile taratarak gerçekleştirmek mümkündür.

 Flashtan Bellekten Virüs Nasıl Temizlenir Hakkında Bilgi

 Flash bellek kullanmak oldukça kolay olan işlerden biridir. Veri aktarımı için kullanılacak olan bu yöntemde virüsler ve kötü yazılımlar çok kolay yayılabilmektedir. Flash belleğin içerisindeki virüslerin ortaya çıkarılması ve bu virüslerin silinebilmesi için virüs programı kullanılabileceği gibi aynı şekilde program kullanılmadan yukarıda anlatıldığı şekli ile bilgisayara komut vererek ve Windows Defender ile taratılarak yapılabilir. Windows Defender ile taratma yapıldıktan sonra y ada antivirüs programları ile taratılma yapıldıktan sonra eğer virüs bulunursa kolaylıkla silme komutu vererek virüsler temizlenir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!