Snapchat Hesap Silme Linki 2023 - Kalıcı Olarak Snap Üyeliği Nasıl Silinir Ve Hesap Kapatma İşlemi Adımları

Güncelleme Tarihi:

Snapchat Hesap Silme Linki 2023 - Kalıcı Olarak Snap Üyeliği Nasıl Silinir Ve Hesap Kapatma İşlemi Adımları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2023 10:45

Snapchat, ses dublajları, eğlenceli filtreleri ve çeşitli özellikleri ile 2011 yılının Eylül ayında hayatımıza girdi. Dünyanın en popüler uygulamaları arasında yer alan Snapchat son zamanlarda önemli sayıda kullanıcı kaybetmeye başladı. Bunun en büyük nedenlerinde birisi de Facebook ve Instagram'ın kendine kattığı yeni özellikler olarak biliniyor. Kalıcı olarak Snap üyeliği nasıl silinir sizler için derledik.

Haberin Devamı

Popülaritesini her geçen gün kaybeden Snapchat'i artık kullanmadıkları için pek çok kullanıcı hesabını kalıcı olarak silmek istiyor. Snapchat’i kalıcı olarak silme işlemi ise birkaç adımda gerçekleştirilebiliyor. 

 Kalıcı Olarak Snap Üyeliği Nasıl Silinir? 

 Günümüzde Facebook ve İnstagram gibi sosyal medya hesaplarının giderek popülaritesini arttırması ve kendine yeni özellikler eklemesi üzerine Snapchat’in popülerliği de giderek azalmaya başladı. Özellikle de akıllı telefonlar için geliştirilmiş olan Snapchat kullanıcıların birbirlerine yazılı olarak fotoğraf, metin, ses ve video göndermesini sağlayan bir çeşit uygulamadır. 

 2011 yılında piyasaya sürülen Snapchat uygulaması son zamanlarda popülaritesini kaybetmeye başladı. Artık Snapchat hesaplarını kullanmayan kişiler için de kalıcı olarak silme işlemi arayışına girdi. Snapchat’in popülaritesini kaybetmesindeki en önemli etken ise, Instagram ve Facebook’un kendisine kattığı hikaye özelliği oldu. Dünyanın en fazla kullanılan sosyal medya ağları arasında yer alan Instagram’ın post özelliği ve hikaye özelliğinin bir arada bulunması Snapchat’e olan ilgiyi de önemli ölçüde azalttı. Snapchat hesabı kalıcı olarak silinebilsen bir uygulamadır. 

Haberin Devamı

 Snapchat Hesap Kapatma İşlemi Adımları 

Öncelikle Snapchat silme linki olan https://accounts.snapchat.com/accounts/login?continue=https linkine tıklamanız gerekir. 

Snapchat hesap silme sayfasına giriş yapmanız gerekir. 

Kullanıcı adı ve şifreniz ile Snapchat’ta oturum açmanız gerekir. 

Yeniden kullanıcı adı ve şifrenizi girmeniz gerekir. 

Hesabınıza bağlı olan e-mail hesabına gönderilecek olan şifreyi de yazmanız gerekir. 

Ekrana gelen sayfa üzerinden hesap silme seçeneğine tıklamanız gerekir. 

Snapchat’i Silmeden Önce Bilmeniz Gerekenler 

Snapchat hesap kapatma işlemini gerçekleştirmek için hesabınıza ait olan kullanıcı adı ve şifrenizi bilmeniz gerekir. 

Hesabınızı kapattığınız zaman Snapchat arkadaşlarınızla olan tüm mesajlaşmalarınız, etkileşimleriniz ve bağlantılarınız da kesilir. 

Snapchat hikayelerinizi bir daha hiç kimse görüntüleyemez.

Haberin Devamı

 Hesabınızda bulunan tüm video, mesaj ve fotoğraflar hesap kapatma işlemini gerçekleştirdikten 30 gün sonra tamamen silinmiş olur. 

Snapchat Silme İşleminden Sonra Ne Olur?

  Snapchat hesabını silme işlemini gerçekleştirdikten sonra Snapchat 30 gün içinde tamamen kalıcı bir şekilde silinir. Ama hesabı silme işlemlerini gerçekleştirebilmek için kullanıcı adı ya da e-postanızı ve şifrenizi bilmeniz gerekir. Eğer, 30 gün içinde yeniden hesabınıza giriş yaparsınız Snapchat silme işlemi de iptal olur. Snapchat hesap silme isteğiniz kabul edildiği zaman size onay mesajı gelir. Bu onaylama mesajı için de doğrulanmış olan e-postaya ihtiyacınız olur. 

 Snapchat Uygulamasını Silince Hesap Silinir Mi? 

Haberin Devamı

 Snapchat uygulamasını telefondan kaldırıldıktan sonra hesabınız silinmez. Snapchat hesabını silmek için hesap silme yönergelerinden yardım alabilirsiniz.

 Snapchat hesap silme işlemini gerçekleştirdikten sonra hesabınız hemen kapanmaz. Bunun için 30 günlük süre içinde hesabınıza girmediğiniz zaman hesabınız silinir. Snapchat hesabı silindikten sonra da fotoğraf, video ve mesajlar da silinir. 

 Kısacası, hesap kapatma işlemi gerçekleştirdikten sonra 30 gün içinde tekrar hesabınıza giriş yaparsanız bu işlemden vazgeçmiş sayılırsınız. Tekrardan hesaba giriş yapmazsanız da hesabınız kalıcı olarak silinmiş olur. Hesabınız silindiği zaman Snapchat’te kayıtlı verilerinize bir daha ulaşamazsınız. Bu nedenle bu durumu göz önünde bulundurmanız gerekir. Kaybetmek istemediğiniz verilerinizi ve fotoğraflarınızı hesabınızı kapatmadan Snapchat hafızasından telefonunuzun hafızasına aktarabilirsiniz. Bu sayede fotoğrafları silinme riskinden de korumuş olabilirsiniz. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!