Tekirdağ'da bebek bakım ve emzirme kabinleri hizmete girdi

Güncelleme Tarihi:

Tekirdağda bebek bakım ve emzirme kabinleri hizmete girdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2016 12:45

Tekirdağ'da bebek bakım ve emzirme kabinleri hizmete girdi

Haberin Devamı

 

TEKİRDAĞ,(DHA)- TEKIRDAĞ'ın merkez Süleymanpaşa İlçesi Belediyesi tarafından hazırlanan bebek bakım ve emzirme kabinleri törenle hizmete sokuldu.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile davetlilerin katıldığı açılışta konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Bazı şeyler vardır ki çok önemlidir fakat gözden kaçar. İşte onlardan bir tanesi emziren anneler için çocuğunun altını değiştirebileceği, onu emzireceği bir alan bulmakta yaşanan güçlüktür. Bu ihtiyacın karşılanmasına yönelik Türkiye'de başlayan önce Bursa, ardından Antalya, Çanakkale şimdide Tekirdağ'ın merkezi Süleymanpaşa'da 2 tane bebek bakım ve emzirme kabiniyle halkımıza hizmet edeceğiz. Bu proje oturduğu zaman, Türkiye'ye yaygınlaştığında her hangi bir emziren o döneme ait kart sahibi anne nereye giderse gitsin bu hizmet noktalarından faydalanma hakkına kavuşacaktır. İki tane ile başladık, ama arttıracağız. Burada bizle beraber işbirliği yapan kuruluşlara ve üretici firmaya teşekkür ediyoruz" dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise sosyal projelerde Süleymanpaşa Belediyesi'nin dünya çapında tanınmaya başladığını belirterek, "Oldukça etkilendim. Zaten Süleymanpaşa Belediye Başkanım sosyal projelerde Türkiye değil dünya çapında kendini ve Süleymanpaşa Belediyesi'ni duyuran çalışmalar yapıyor. Ben bu güzel projeden dolayı kendisini kutluyorum. Tekirdağ için gurur duyuyor, bu projenin diğer ilçelerimizde de yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bütün bebek emzirme aşamasında olan annelere hayırlı olsun" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Eşkinat ve Albayrak yeni doğum yapan annelere kartlarını teslim ederken bebek bakım ve emzirme kabini içinde incelemelerde bulundu. Süleymanpaşa Belediyesi tarafından hizmete sunulan diğer bebek emzirme kabininin Mutlukent Engelsiz Çay Bahçesi yanında olacağı ve içinde bebek bezi, ped, su, ıslak mendil gibi ihtiyaç mAlzemelerinin mevcut olacağı belirtildi.





FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!