Tatvan, İzmir Tanıtım Günlerine Hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Tatvan, İzmir Tanıtım Günlerine Hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2015 09:16

TATVAN'DA TANITIM GÜNLERİ İSTİŞARE TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Bitlis’in Tatvan Kaymakamı Murat Erkan başkanlığında İzmir’de düzenlenecek olan “Bitlis tanıtım günleri” ile ilgili istişare toplantısı düzenlendi.
Tatvan Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Merkezi’nde (PKM) düzenlenen istişare toplantısında, 25-28 Aralık tarihleri arasında İzmir’de düzenlenecek olan “Bitlis tanıtım günleri” masaya yatırılarak, Tatvan’ın tanıtımı noktasında neler yapılabileceği görüşüldü. İzmir fuarında kurulacak olan Tatvan standının tasarımıyla ilgilide karşılıklı fikir alışverişinde bulunulan toplantıda, ayrıca tanıtım günleri için özel olarak hazırlanarak baskı aşamasına gelen tanıtım kitaplarının 2015 tasarımı da son kez gözden geçirildi. Tatvan olarak İzmir’deki tanıtım günleri için hummalı bir çalışma yürüttüklerini belirten Kaymakam Murat Erkan, ekip olarak amaçlarının daha öncesinde farklı şehirlerde düzenlenen tanıtım günlerinde olduğu gibi İzmir’deki tanıtım günlerinde de Tatvan’ı her yönüyle en iyi şekilde tanıtmak olduğunu söyledi. Önceki tanıtım günlerinden edindikleri tecrübe ile Tatvan’ı 4 gün boyunca İzmir’e taşıyacaklarını ifade eden Kaymakam Erkan, “Tatvan olarak daha öncesinde gerek İzmir, gerek İstanbul ve gerekse Ankara’da düzenlenen tüm tanıtım günlerinde ilçemizi en iyi şekilde tanıttık. Önceki tanıtım günlerinden edindiğimiz tecrübe ile inşallah İzmir’de de bölgenin parlayan yıldızı olan dost şehri ilçemizin mutfağını, tarihini, kültürünü, turizmini ve diğer değerlerini her yönüyle en iyi şekilde tanıtacağız. En önemlisi tanıtım günlerinde bir yandan ilçemizi tanıtırken, diğer yandan ise ilçemiz insanını da tanıtacağız. Biz bunu başardığımız vakit devamı zaten kendiliğinden gelecektir. Burada yapacağımız tanıtım sayesinde de bunun geri dönüşümünü en kısa sürede alacağımıza inanıyorum” dedi.
Tanıtım günleri için Tatvan’ın dünden bugüne her yönüyle anlatıldığı Tatvanname, geçmişten günümüze Tatvan fotoğraf albümü, Tatvan tarihi ve Osmanlıdan cumhuriyete Vangölü Denizcilik isimli 4 ayrı kitap hazırlandığını kaydeden Erkan, kitapların hazırlanmasına katkı sunan herkese teşekkürlerini ileterek, şimdiden herkesi 25-28 Aralık tarihleri arasında İzmir Karşıyaka Bospa’da düzenlenecek olan tanıtım günlerine davet etti.
Tanıtım anlamında fuarların büyük önem arz ettiğini belirten Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ise, belediye olarak tanıtıma gereken desteği vereceklerini ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!