Tatlısu ile Aziziye'nin örnek kardeşliği 

Güncelleme Tarihi:

Tatlısu ile Aziziyenin örnek kardeşliği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2017 18:37

Tatlısu ile Aziziye'nin örnek kardeşliği 

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) kardeşi olan Tatlısu Belediye Başkanı A. Hayri Orçan ve belediye meclis üyeleri, merkez Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın davetlisi olarak Erzurum’a geldi. Tatlısu Belediye Başkanı Orçan ile meclis üyeleri Erzurum'un tarihi ve turistik yörelerini gezdiler.
    Aziziye Belediyesi ile kardeş olan Tatlısu Belediye Başkanı A. Hayri Orçan ve eşi ile birlikte belediye meclis üyelerinden oluşan bir heyet, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın davetlisi olarak Erzurum’a geldi.Kıbrıs ekibi,  AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’nın da hazır bulunduğu kahvaltıda biraraya geldi. Mustafa Ilıcalı, konuk başkan Orçan'ı KKTC’den sorumlu Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ile görüştürdü. Telekonferansla görüşmede Akdağ, “Kıbrıs bizim gözbebeğimiz" dedi.
    İki belediyenin meclis üyeleri eşleriyle birlikte, Tortum Şelalesi ve Öşvank Kilisesine giden heyet, ikinci günde Erzurum’un tarihi ve turistik yerlerinde incelemelerde bulundular. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ve bazı belediye meclis üyelerinin de eşleriyle birlikte katıldığı ziyaretlerde Yakutiye Medresesi, Çifte Minareli Medrese, Taşhan, Erzurum Kongre Binası, Ata Botanik Park ve Aziziye tabyaları ziyaret edildi. Erzurum Kongresi’nin yapıldığı salonda kongre delegelerinin oturduğu sıralara oturan iki belediyenin başkan ve meclis üyeleri, tabyalarda da milli mücadelenin kahramanları Nenehatun ve şehitlerin kabri başında dua ettiler. Kıbrıs heyeti, daha sonra Palandöken’de gondol keyfi yaparak ve atlama kulelerini gezerek tamamladı. Tarihi ve turistik gezide konuk belediye başkanı ve meclis üyelerine, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zübeyir Saltuklu rehberlik yaptı. 
    Kıbrıs heyeti son gün Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Saim Özakalın ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi’yi ziyaret ettiler. Tatlısu Belediye Başkanı A. Hayri Orçan beraberinde getirdiği yöresel ürün ve hediyelik eşyalardan Özkalın ve Kiremitçi’ye takdim etti.
    Aziziye Belediyesi meclis salonunda yapılan toplantıda ise kardeşlik ilişkilerinin geliştirilmesi noktasında yapılacak çalışmalar masaya yatırıldı. Aziziye Belediye Başkanı Orhan mecliste yaptığı konuşmada, “Tatlısu Belediye başkanımızı ve meclis üyelerini ilçemizde ağırlamaktan duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Biz istiyoruz ki, yerel yönetimler bağlamında da bu birlikteliği sağlamak ve kardeşlik ilişkilerini geliştirmek" diye konuştu.
    Orhan, Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü ile Kıbrıs-Erzurum arası direk uçak seferlerinin başlaması noktasında yapılan görüşmelerden olumlu sonuç elde edildiğini de sözlerine ekledi.
    İki belediye arasında yaklaşık 4 yıl önce başlayan kardeşlik ilişkilerinin güçlenerek devam ettiğinin altını çizen Başkan Orçan, “Bizi bir araya getiren, bizi biz yapan bu kardeşlik ilişkileridir. Anadolu’nun her köşesinde, her bucağında kardeş belediye ilişkisi kurmaya gayret ediyoruz" dedi.
    Toplantı sonunda Başkan Orhan ve Orçan karşılıklı hediye takdiminde bulundular.

FOTOĞRAFLI


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!