Tatar melodileri Başkent’i sardı

Güncelleme Tarihi:

Tatar melodileri Başkent’i sardı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2012 17:45

Ankara Tataristan Kültür Günleri’yle şenlendi. Tataristan’dan gelen sanatçılar söyledikleri şarkılarla ve dans gösterisiyle Başkentliler’in beğenisini kazandı.

Haberin Devamı

Başkent’te “Tataristan Kültür Günleri” düzenlendi. TÜRKSOY Genel Sekreterliği’nde başlayan ve Devlet Opera ve Bale Sahnesi’nde devam eden etkinliklere Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, Tataristan Kültür Bakanı Ayrat Sibagatullin, Kazakistan Ankara Büyükelçisi Janseyit Tüymebayev, TÜRKSOY Genel Sekreteri Dusen Kaseinov ve Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Vladimir İvanovski ile çok sayıda davetli katıldı.

Tatarların yurdu

Türkiye’nin bütün Tatarların yurdu olduğunu belirten Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Tataristan, Kazan, Volga, İdil’in Türklerin kendi yurdunda hissettiği nefesin nefeslendiği ilk yerler olduğunu söyledi. Avrasya steplerinin birçok göçe tanıklık ettiğini ancak bir yeri yurt edinip, o yerde büyük medeniyet kuranları az gördüğünü vurgulayan Davutoğlu, “Kazan ve Volga böyle medeniyet merkezleridir. Bütün Tatarlar bununla ne kadar gurur duysalar azdır” dedi. Türkler ve Tatarların büyük bir çınarın iki kardeş kolu olduğunu vurgulayan Davutoğlu, bu iki kolun artık birleştiğini ve birbirlerini daha iyi tanıdığını belirtti.

Haberin Devamı

Kültürümüz aynı
 
Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov da Türk ve Tatar halklarının atalarından miras kalan bir zenginliğinin bulunduğuna işaret ederek, “Dilimiz, dinimiz, tarihimiz, kültürümüz aynı ve benziyor. Bizim amacımız tarihten gelen bağları daha da pekiştirmek ve güçlendirmektir” diye konuştu.
Minnihanov, Türkiye ve Rusya Federasyonu hükümetlerinin desteğiyle Tataristan’ın gittikçe güçlendiğini de kaydetti.

Aktif üye

Tataristan Cumhuriyeti’nin TÜRKSOY açısından özel bir yeri olduğunun altını çizen TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Tatarista’nın 1996 yılından bu yana TÜRKSOY’un en aktif üyelerinden biri olduğunu ve 1999 yılından itibaren TÜRKSOY’da temsilcisinin bulunduğunu söyledi. Konuşmaların ardından Türk ve Tatar sanatçılar sahne alarak, dans gösterileriyle izleyenlerin beğenisini kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!