Tarıma baraj desteği

Güncelleme Tarihi:

Tarıma baraj desteği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2017 10:23

Tarıma baraj desteği

Haberin Devamı

YERKÖY(Yozgat) ((DHA)- YERKÖY'ün 50 yıldır hasretle beklediği İnandık Barajı'nın sözleşmesi imzalandı. DSİ Namık Kiper Toplantı Salonunda düzenlenen törende, İnandık Barajı ile ilgili sözleşme imza törenine DSİ Genel Müdürü Murat Acu, DSİ Barajlar ve HES Dairesi Başkanı Dinçer Aydoğan, Jeoteknik Hizmetler ve YAS Dairesi Başkanı Kemal Karakuş ve yüklenici firma yetkilileri katıldı. 
Yerköy ilçesi sınırları içerisinde Belkavak köyüne 3 kilometre mesafede tesis edilecek olan baraj, İnandık Özü üzerinde inşa edilecek. Proje ile Belkavak, Göçerli, Buruncuk, Arifeoğlu, Süleymanlı ve Sekili'nin bir kısım tarım arazilerinin de içinde bulunduğu brüt 28 bin 750 dekar zirai arazi sulanacak. Yerköy ilçesindeki verimli toprakların sulanarak, üründe çeşitliliğin artırılıp, daha bol ve kaliteli ürünlerin ucuz maliyetle alınmasını sağlayacak olan sulama projelerine önem veriliyor. Bu nedenle de projelerin hayata geçirilmesi noktasında gerekli çalışmaların hızlı bir şekilde sonuçlandırılacağı kaydedildi. 
Yozgat'ın önemli tarım bölgelerinden Yerköy ilçesinde, kurak toprakları sulayıp, daha bol ve kaliteli tarımsal ürünün alınmasına yönelik 1962 yılında planlanan, ancak bir türlü hayata geçirilemeyen İnandık Barajı'nın imzalanan sözleşmesiyle yapımına başlanıp, tamamlanması ile bölgede sulu tarımla birlikte yetiştirilen üründe çeşitlilik artacak, daha fazla ve kaliteli ürünler alınacak. 89 milyon 893 bin 463 lira yaklaşık maliyeti bulunan baraj inşaatı 54 milyon 763 bin 110 liraya ihale edildi ve çalışmaların 1440 gün içerisinde tamamlanacağı bildirildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!