Tarihi Taşhan açıldı

Güncelleme Tarihi:

Tarihi Taşhan açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2018 11:17

Tarihi Taşhan açıldı

Haberin Devamı

 

Sait KARADUMAN/AFYONKARAHİSAR (DHA) - AFYONKARAHİSAR'da Demirciler Çarşısı'ndaki tarihi Taşhan, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilerek hizmete açıldı.

Keçeci, tespih ustası, ebru sanatçısı, ney atölyesi, kilim satışı ve katmer-gözleme işletmelerinin yer aldığı 'Taşhan Alem-i Çarşısı' Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edildi. Taşhan, Vali Mustafa Tutulmaz, eşi Fatma Tutulmaz, Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, vali yardımcıları, il müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla açıldı.

Açılışta konuşan Vali Tutulmaz, güzel bir eserin Afyonkarahisar'a kazandırıldığını dile getirdi. Vali Tutulmaz, "Bu tür eserler ilimizde turizmin gelişmesine, kalkınmasına, daha da ilerlemesine büyük katkı sağlayacak. Taşhan'daki girişimci arkadaşlarımızın el sanatlarını ön planda tutan bir anlayışla burayı hizmete açması turizmin de amacına bir yönde katkı sağlamış olacaktır. Bizim tarihi konaklarımızı da benzer şekilde bu tür etkinliklerle her geçen gün hizmete sokmamız gerekir. Turizm ilimizin olmazsa olmazlarından biridir. Termal turizmi destekleyici anlamda bizim kültürel değerlerimizin de turizme kazandırılmasını sağlayabilecek önemli bir yönü var. Bu yönü de girişimcilerimizin iyi kullanması gerekiyor" dedi.

Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyeleri 'Taşhan Alem-i Çarşısı'nı gezdi, esnafla sohbet etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!