GeriSeyahat Tanrı'nın yatrattığı en özel varlık kadın
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Tanrı'nın yatrattığı en özel varlık kadın

Tanrı'nın yatrattığı en özel varlık kadın

Moda duayeni Roberto Cavalli, Hello! dergisinin sorularını yanıtladı; ilham kaynaklarından kadınlara, ünlü dostlarından ailesine, ev dekorasyonundan imzası haline gelen leopar desene her şeyi anlattı.

* 1970’li yıllarda başlayan kariyerinizi düşününce ne hissediyorsunuz?

- Maceram kesinlikle inanılmaz, şaşırtıcı ve beklenmedik. Geriye dönüp hikâyeme baktığımda, bir tasarımcı olarak hayatımda tamamladıklarımı görüyorum, şükrediyorum ve bundan keyif alıyorum.

* Cavalli modaevini nasıl tanımlarsınız?

- Cavalli’nin özünde eleganlık, şıklık ve hassaslık vardır. Cavalli sadece bir modaevi değil, bir yaşam biçimidir.

* Tasarımlarınızdaki tutku kaynağınız nedir?


- Kesinlikle her konuda mükemmeliyetçi biriyim, olabileceğin en iyisini isterim. Sıra dışı şeyler tasarlamaya adadım kendimi. İnsanları şaşırtmak ve mükemmele ulaşmak için çalışırım. Her koleksiyonumda ve defilemde, bir öncekinden daha da iyi olması için çabalarım.

DESENLER, DNA’MIN EN ÖNEMLİ PARÇALARI

* Moda koleksiyonunuzla ev koleksiyonunuz arasında nasıl bir fark var?


- Moda ve dekorasyon inkâr edilemez bir şekilde birbirleriyle iç içe geçmiş sektörler. Evimiz bizim mabedimizdir ve ilgimizi ister... Bir ev, sizin ruhunuzu ve ilginizi aldığı an kendisini ev gibi hisseder.

* Leopar desenini ilk kullandığınızda bunun sizin imzanız gibi olacağını düşünmüş müydünüz?

- Desenler ve dokumalar, benim DNA’mın en önemli parçaları ve asla, hiçbir şekilde benden ayrılamazlar. Benim tarzımın en önemli temsilcileri ve estetik duygumu yaratırken benim açımdan en önemli elementler onlar.

* Hangi şehirler size ilham veriyor?

- Tüm dünya bana ilham veriyor; renkleri, şekilleri ve formlarıyla her şey... Daha önce de çok kez söylediğim gibi, dünya çapında yaptığım seyahatler, en önemli ilham kaynağım.

* Cavalli kadını kimdir, hangi tarz kadınlar için hazırlıyorsunuz koleksiyonlarınızı?

- Her tarz kadın için tasarım yapıyorum. Genel olarak kadınları seviyorum. Tanrı’nın yarattığı en özel ve güzel varlıklar olduğuna inanıyorum. Kadınlar için tasarım yapıyorum; çünkü onları seviyorum ve kendilerini çok özel hissetmelerini istiyorum.

BEN HER ZAMAN ÖNCE KADININ GÖZÜNE BAKARIM

* Seksi kadınları sevdiğinizi biliyoruz, koleksiyonlarınızda feminen bir hava esiyor. Bir kadına baktığınızda özel olmasını sağlayan nedir?

- Ben her zaman bir kadının gözlerine bakarım... Kişiliklerini ve gizledikleri, içlerindeki sır dolu dünyayı görmek isterim.

* Hollywood yıldızları, dünyanın en güzel kadınları sizin yakın arkadaşınız ve sizin tasarımlarınıza bayılıyorlar.

- Yakın çevremdeki arkadaşlarımın büyük kısmı ünlü isimler ama benim için önemli olan, onların sevdiğim ve saygı duyduğum insanlar olmaları. Benim tasarımlarımı taşıdıkları zaman kendilerini zamansız ve eşsiz hissetmeleri benim için en önemli nokta. Çalışırken tamamen buna odaklanıyorum.

* Favori yıldızınız kim?


- O kadar çok var ki... Bir isim söylemem mümkün değil...

* Kariyerinizin 40. yılını kutladığınızda neler hissettiniz?

- 40. yılımı çok ciddi bir projeyle, Paris’te gala yemeği ve ardından at Ecole Nationale Des Beaux Arts’ta bir partiyle kutladık. Asla unutamayacağım bir kutlamaydı...

* Hayatınızın kilometre taşları neler?

- Profesyonel hayatımda da, kişisel olarak da çok önemli kilometre taşları ve kritik anlar var. Kesin olarak hangilerinin diğerlerinden daha önemli olduğuna karar veremiyorum. Bu, zor bir karar.

* Çocuklarınız ve ailenizi anlatmanızı istesek...

- Çocuklarım ve ailem hayatımın en önemli parçası. İlham almaya devam etmemin, üretmeye devam etmemin ve ne yapıyorsam devam ediyor olmamın tek sebebi onlar...

* 2014’ten aileniz, sevdikleriniz ve tüm dünya için neler diliyorsunuz?


- Herkese aşk, eğlence ve mutluluk dolu bir yıl diliyorum. Sürprizlerle dolu, unutulmaz bir yıl olmasını diliyorum hepimiz için...

TÜRKLER RAFİNE BİR GÖZE SAHİP

* Ev koleksiyonunuz İsmet Mobilya tarafından Türkiye’de satışa sunuldu. Türk insanının dekorasyona olan ilgisini nasıl değerlendiriyorsunuz?

- Türkler oldukça elegan, stil sahibi ve dekorasyon adına rafine bir göze sahip. Detaylar konusunda oldukça hassaslar. Dekor ve stil konusunda inanılmaz derecede zevk sahibi olduklarını ve geniş çerçeveden bakabildiklerini düşünüyorum.

* Yeni ev koleksiyonunuzu nasıl tanımlarsınız?


- Yeni koleksiyonum eşsiz ve inanılmaz... En prestijli materyalleri, zarif ve özenli işçilikle harmanladığımız, beklenmedik bir stil çıkacak takipçilerimizin karşısına.

False