Tamamlanacağına tümüyle yıkıldı

Güncelleme Tarihi:

Tamamlanacağına tümüyle yıkıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2006 00:00

Ankara Hürriyet’in "Bize yakışmadı" başlığıyla duyurduğu "Prestij Yol"daki ayakları olmayan üst geçit, tamamlanacağına yıkıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından, Esenboğa Havalimanı yeni terminaliyle zamanından bir yıl önce aynı gün Başbakan Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla şaşalı bir törenle açılışı gerçekleştirilen Turgut Özal Bulvarı’nın üzerinde tamamlanamayan yaya üst geçitleri bölge halkına çileli günler yaşatıyor.

Turgut Özal Bulvarı üzerindeki Pursaklar Beldesi’nde yaşayan binlerce vatandaş, daha önce trafik ışığı bulunan alana inşa edilmeye başlanan çelik yaya üst geçidinin yarım bırakılması üzerine ayaklarına "tahta merdiven" bağlayarak kullanmaya başladılar. Daha önce kavşak bulunan ve trafik ışığı sayesinde yolun karşısına güvenle geçebilen Pursaklar Beldesi halkı, aylardır süren yol inşaat çalışmaları nedeniyle zor günler yaşadılar. Üst geçidin yarım bırakılması üzerine ölümlü ve yaralamalı trafik kazaları nedeniyle kendi buldukları bir çözümle tahta merdiven dayadıkları üst geçidi kullanmaya başladılar.

GÜVENLİ GEÇİŞ İÇİN 2 KİLOMETRE

Vatandaşlar, yolun karşısına geçmek için üçer gidiş-dönüşlü yolun ortasındaki 35 santimetrelik iki orta refuju da aşarak yaşamlarını tehlikeye atmak zorunda kalıyorlar. Yolu karşıdan karşıya geçmek için kendi buldukları "tahta merdivenli" çözümünde köprü ayaklarının tamamen yıkılarak ortadan kalkmasının ardından bu geçişe en yakın güvenli trafik ışıklı geçiş noktası iki kilometre mesafe uzakta kaldı.

Başkent’i havalimanına bağlayan Turgut Özal Bulvarı üzerinden aşırı hız yaparak ilerleyen araçların yol açtığı onlarca ölümlü ve yaramalı trafik kazalarını hatırlatan vatandaşlar, "Dünyanın hiçbir yerinde araç öncelikli yol bulamazsınız, önce insan gelir. Ancak AB yolunda yürüyen Türkiye’nin başkentinde durum çok daha farklı" dediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!