Talasemi Günü'nü çocuklarla kutladı

Güncelleme Tarihi:

Talasemi Gününü çocuklarla kutladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2016 11:41

Talasemi Günü'nü çocuklarla kutladı

Haberin Devamı

DENİZLİ'de Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, Dünya Talasemi Günü nedeniyle Denizli Devlet Hastanesi Talasemi Merkezi'ne ziyaret ederek hastalarla birlikte pasta kesti, merkezde görevli doktor ve hemşirelere teşekkür belgesi verdi.

Denizli Devlet Hastanesi Talasemi Merkezi hastaları ile doktor ve hemşirelerini ziyaret eden Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, merkezin sorumlu hekimleri Hematoloji Uzmanı Dr. Gülsüm Akgün Çağlıyan ve Çocuk Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Akın'dan Talasemi hastalığı ve Talasemi Tedavi Merkezi hakkında bilgi aldı. Serviste tedavi gören hastaları ziyaret eden Uz. Dr. Berna Öztürk, hastalara hediyeler vererek geçmiş olsun diledi. Ziyaretin sonunda merkez sorumlu hekimleri ve hemşirelerine de birer teşekkür belgesi verildi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, 2003 yılında 7 yataklı kurulan Talasemi Tanı ve Tedavi Merkezi'nde, 18 yaş altı 37 çocuk, 54 erişkin hasta olmak üzere toplam 91 kayıtlı hastanın takip ve tedavisinin yapıldığını söyledi. Öztürk, Talasemi'nin dünyada en sık görülen, ülkemizde de yaygın olarak Akdeniz Anemisi olarak bilinen bir kan hastalığı belirterek, "Anne ve babadan çocuğa geçer. Çocukta 3-4 aylıkken hastalık başlar ve sürekli kan nakli gerektirir. Talasemi taşıyıcılığı kalıtsal bir özelliktir. Hastalıktan korunmada toplum eğitimi, hastalığı taşıyan kişilerin tarama yöntemiyle saptanması, genetik danışmanlık ve doğum öncesi tanı çok önemlidir. Öncelikli amacımız Talasemi'nin önlenmesidir" dedi.

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

Fotoğraf

 



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!