Taiwan Excellence Gaming Cup’ta geri sayım başladı

Güncelleme Tarihi:

Taiwan Excellence Gaming Cup’ta geri sayım başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2016 16:55

Taiwan Excellence Gaming Cup’ta geri sayım başladı

Haberin Devamı

İstanbul, 8 Kasım (DHA) - Türkiye’de ikinci kez düzenlenecek olan Taiwan Excellence Gaming Cup’ta hazırlıklar son aşamaya geldi.
 E-spor sektörüne büyük destek verdiklerini anlatan Tayvan’ın Türkiye Büyükelçisi Yaser Cheng, “E-spor sektörü her yıl yüzde 29’luk bir büyüme oranına sahip. E-spor’un 2016 yılındaki büyüklüğü 465 milyon doları aştı. 2019’a kadar da 1 milyar 100 milyon dolara ulaşması bekleniyor. E-sporda 2016 yılında toplam 66 milyon dolar civarında ödül dağıtıldı. Tayvan olarak, Türkiye e-spor pazarına büyük önem veriyoruz. Çünkü Türkiye hızla gelişmekte olan bir ülke. Tabii, Tayvan da teknolojinin anavatanlarından birisi” dedi.
Türkiye’de ikinci kez düzenlenecek olan Taiwan Excellence Gaming Cup’ın Grand Hyatt Oteli’nde gerçekleştirilen basın toplantısına, Tayvan’ın Türkiye Büyükelçisi Yaser Cheng, Tayvan Ticaret Merkezi İstanbul Ofisi Direktörü Suna Chen, ESL Türkiye Genel Müdürü Gökhan Kazar ve Tayvan’ın önde gelen teknoloji markalarının temsilcileri katıldı.
 Tayvan olarak, e-spor sektörüne büyük destek verdiklerini ifade eden Tayvan’ın Türkiye Büyükelçisi Yaser Cheng, “E-spor sektörü her yıl yüzde 29’luk bir büyüme oranına sahip. E-spor’un 2016 yılındaki büyüklüğü 465 milyon doları aştı. 2019’a kadar da 1 milyar 100 milyon dolara ulaşması bekleniyor. E-sporda 2016 yılında toplam 66 milyon dolar civarında ödül dağıtıldı. Tayvan olarak, Türkiye e-spor pazarına büyük önem veriyoruz. Çünkü Türkiye hızla gelişmekte olan bir ülke. Tabii, Tayvan da teknolojinin anavatanlarından birisi. Tayvan Dış Ticareti Geliştirme Merkezi’ne (TAITRA) de değinmek isterim. TAITRA 27 yıldır Türkiye’de faaliyet göstermekte. Tayvan olarak Türkiye’ye cep telefonları, bilgisayar ve aksesuarları, dijital kameralar, kapalı devre kamera sistemleri, opto-elektronik görüntüleme sistemleri, televizyon parçaları ihraç ediyoruz. Tayvan 2015 yılında, toplam 285 milyar dolarlık ihracat yaptı ve dünya ihracat sıralamasında İsviçre’den sonra 18’inci sırada konumlandı. Ayrıca geçtiğimiz yıl Türkiye’ye 1,5 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. ICT sektöründeki rakamımız ise 76 milyon dolar.” dedi.
Tayvan Ticaret Merkezi İstanbul Ofisi Direktörü Suna Chen, ilk olarak Taiwan Excellence’la ilgili basın mensuplarına bilgi verdi. Chen, Taiwan Excellence’ın “Mükemmellik standardı belirlediğini” belirterek, Tayvan hükümetinin Ar-Ge, tasarım, imalat, pazarlama iletişimi ve yenilikçi parametreler doğrultusunda markalarına bu ödülü verdiğini ifade etti. 13 Kasım’da Bostancı Gösteri Merkezi’nde ikincisi düzenlenecek olan Taiwan Excellence Gaming Cup’ın Tayvan’ın global teknoloji markaları tarafından desteklendiğini vurgulayan Chen, Supermassive ile HWA Gaming gibi iki efsane takımın finalde karşılaşacağını not düşerek, “Final müsabakası bu yıl yaklaşık 300 bin e-spor tutkunu oyun severe erişilecek. League of Legends ve Hearthstone oyunları olmak üzere proje kapsamında 51 bin TL nakit para ödülü dağıtılacak. Bu rakam hediyelerle birlikte toplam ödül 80 bin TL’ye ulaşacak. Şampiyonlukta birinci olan takım ise 1 hafta sürecek olan Tayvan seyahati kazanacak. Tayvan’ın bu üstün oyun ürünlerini denemek için tüm Türkiyeli e-spor oyuncularını ve fanlarını finale davet ediyorum” dedi. Acer, ADATA, Asus, FSP, Gigabyte, HTC, InWin, MSI, Thermaltake, Transcend ve Zyxel gibi 11 global markanın Taiwan Excellence Gaming Cup’a sponsor olduğunu anlatan Chen, markaların oyuncular için en iyi performansı sunacak olan bilgisayarları finalistlerin hizmetine sunduğunu hatırlattı.
(Fotoğraflı)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!