Suya giren çocuğu 155'e bildirin

Güncelleme Tarihi:

Suya giren çocuğu 155e bildirin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2016 12:31

Suya giren çocuğu 155'e bildirin

Haberin Devamı

ADANA'da yaz aylarında sulama kanallarında boğulma olaylarının önlenmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri esnaf ziyaretleri başlattı. Adana Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleriyle birlikte sulama kanallarının geçtiği mahallelerde esnafla iletişime geçen zabıta görevlileri, çocukların suya girmesi halinde ALO 155 veya ALO 153’e bildirilmesini istedi.

CAN SİMİDİ DAĞITILACAK

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mustafa Akyıl, çocuk ve gençlerin, yasak olmasına rağmen, kent merkezinden geçen sulama kanallarına serinlemek amacıyla girdiğini ve her yıl ölümle sonuçlanan olaylar yaşandığını söyledi. Mustafa Akyıl, bu olayları önlemek amacıyla zabıta ekiplerinin polis memurlarıyla birlikte sulama kanallarının geçtiği mahallelerde işyerlerini ziyaret edip, esnafı bilgilendirdiğini, çalışmanın afişleme ve esnafa can simidi dağıtımıyla devam edeceğini bildirdi.

108 LİRA PARA CEZASI VAR

Caydırıcılık amacıyla ceza uygulamalarının da devam ettiğini hatırlatan Akyıl, sulama kanalı, baraj gölü ve nehirlere giren 15 yaşından büyük kişilere Kabahatler Kanunu’na göre 108 lira para cezası kesildiğini, 15 yaşından küçüklerin ise ailelerine teslim edildiğini söyledi.

ADANA,(DHA)

EŞ(5.5.2016 FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!