Suya da zam geliyor

Güncelleme Tarihi:

Suya da zam geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2014 01:15

Elektrik ve doğalgaza gelen yüzde 9’luk zam suyu da etkiledi. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy çokluğuyla alınan kararla ASKİ’ye, ‘suya asgari yüzde 9 zam yapma’ yetkisi verildi. ASKİ’nin zam oranını önümüzdeki günlerde açıklaması, zamlı tarifenin kasım ayı itibariyle faturalara yansıtılması bekleniyor.

Haberin Devamı

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (ASKİ) Büyükşehir Belediye Meclisi’nden talep ettiği elektriğe yapılan zam oranında bir artış, oy çokluğu ile kabul edildi. Karara göre Ankara’da su tarifesine yapılacak en az yüzde 9’luk zammın kasım ayında gelecek su faturalarına yansıması bekleniyor.
Belediye Meclisi’ne gönderilen Başkanlık Yazısı’nda elektrik ve doğalgaz giderlerinin geçen yıla yüzde 300 oranında arttığına dikkat çekilerek, ‘hizmetlerin daha hızlı bir şekilde sunulabilmesi için idari gelirlerin bu hizmetlerle orantılı olarak yeniden gözden geçirilmesi zarureti doğduğu’ belirtildi. Ankara’da su ücretlerine en son 2 yıl önce yüzde 11 oranında zam yapılmıştı.

ARTIŞLAR YÜZDE 300’E ULAŞTI

ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya imzası ile Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderilen Başkanlık Yazısı’nda şu ifadeler yer aldı:
“İdaremizin 2013 ve 2014 yılları elektrik tüketim bedelleri karşılaştırıldığında 2013 yılı Ağustos ayı 3.938.184,37, 2014 yılı Ağustos ayı 17.713.117,22; 2013 yılı Eylül ayı 6.363.797,01, 2014 yılı Eylül ayı 20.967.394,57 TL tüketim bedellerinin, artışların da yüzde 300’lere ulaştığı açıkça görülmektedir. Yukarıda açıklanan nedenler doğrultusunda makamlarınızca da uygun görülmesi halinde EPDK’nın 30.09.2014 tarih ve 5246 sayılı kararıyla elektrik tüketimine gelen zam oranında mevcut tarifemizin güncellenmesi hususundaki ASKİ Yönetim Kurulu’na yetki verilmesi hakkında bir karar alınmak üzere yazımızın Büyükşehir Belediye Meclisi’ne havalesine olurlarınıza arz ederim.”

Haberin Devamı

MOGAN PROTOKOLÜNE CHP’DEN RET OYU

Öte yandan çevre felaketiyle karşı karşıya kalan Mogan Gölü’nün kurtarılması için bir araya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve Gölbaşı Belediyesi yaklaşık iki hafta önce protokol imzalamıştı. Protokolle ilgili olarak Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na gönderilen protokol onayına ilişkin Başkanlık Yazısı CHP Grubu tarafından reddedildi.

‘ODTÜ DE YER ALSIN’ TALEBİ

Söz alan CHP Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya, “Bu çok iyi niyetle hazırlanan bir protokol ancak burada eksik gördüğümüz konu şu; ODTÜ gibi bir üniversitenin de bu protokolün içinde yer alması gerektiğine inanıyoruz. Mülkiyet açısından ODTÜ sınırları içinde olması nedeniyle üniversitenin de yer almasını talep ediyoruz” derken, BBP Meclis Üyesi İbrahim Uyar ise, “Mogan Gölü olarak bahsedilen göl, Haymana Yolu’nun sol tarafında ve Gölbaşı Belediyesi’nin arkasında olan göldür. ODTÜ’nün hüküm ve tasarrufunda olarak kullandığı göl ise Eymir Gölü’dür” açıklamasında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!