Suriyeli 3 çocuk babasına mahalleli sahip çıktı

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli 3 çocuk babasına mahalleli sahip çıktı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2016 12:32

Suriyeli 3 çocuk babasına mahalleli sahip çıktı

Haberin Devamı

Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, (DHA)- SURİYE'de yaşanan iç savaş nedeniye bir yıl önce Türkiye'ye sığındıklarını belirten Türkmen asıllı Cuma Cuma, biri kız 3 çocuğu ile ortada kaldıkların ıbelirtirken, "Ne ekmek alacak paramız vardı, ne de barınacak yerimiz. Ankara'da Güven Park'ta yatarken bir vatandaş bizleri yıkılmaya yüz tutmuş bu gecekonduya getirdi. Şimdi bu kapıları ve camları olmayan evde yaşam savaşı vermeye başladık. Komşuların verdiği ekmeklerle karnımızı doyurmaya çalışıyoruz" dedi.
Suriye'den bir yıl önce çocukları 11 yaşındaki Ali, 14 yaşında İbrahim ve 12 yaşındaki yşe ile Türkiye'ye sığındıklarını belirten 31 yaşındaki Türkmen asıllı Cuma Cuma, "Eşim Güllü, Halep'de hava bombardımanı sırasında yıkılan evimizin enkazı altında kalarak hayatını kaybetti. Üç çoğumu yanıma alarak Türkiye'ye sığındık. Bir arkadaşımızın iş ve aş vaadi ile Sivas'a gittik. Orada da barınamayınca Ankara'ya gelip, Ulus bölgesinde bir otele sığındık. Ben ve çocuklarım dilencilik yaparak karnımızı doyurmaya çalıştık. Ancak ne doğru dürüst karnımızı doyurabildik, ne de kaldığımız otelin parasını verebildik. Otel yetkilisi bizi otelden uzaklaştırınca Kızılay bölgesinde bulunan Güven Park'ta soğukta, ayazda ve yağmurda gündüzleri dileniyorduk, geceleri de bu parkta yaşıyorduk. Ben, Ali ve İbrahim zor hava şartlarına dayanıyorduk, ama küçük kızım Ayşe sürekli ağlıyordu" dedi.
Cuma uma, bu şartlarda yaşarken İsmail Bilim isimli bir vatandaşın durumlarına üzülerek kendilerini Mamak İlçesi Akdere Mahallesi'nde yıkılmaya yüz tutan, kapısı ve camları olmayan bir gecekonduya yerleştirdiğini belirtti. Cuma, "Bu evin elektiği ve suyu yok. Bu evde kullanacağımız hiç eşya yok. Çocuklar ve ben mahallelinin verdiği örtüleri yere sererek uyumaya çalışıyoruz. Mahalleli bize sadece ekmek veriyor. Yaşadığımız mahallenin insanların durumları da iyi değil. Buna rağmen bizlere el-kol olmaya yapabilecekleri yardımları yapmaya çalışıyorlar. Düzeli beslenemeyen çocuklarım sık sık hasta oluyorlar. Üzerlerinde soğuktan korunacak elbiseleri yok. Ben yabancı vatandaş gözüktüğüm için kimse iş vermeye yanaşmıyor. Türkiye'de iyi insanlar var, duyarlı insanlar var. Bizlere yardımda bulunurlarsa sevap işlemiş olurlar" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!