Suriye'deki iç savaş

Güncelleme Tarihi:

Suriyedeki iç savaş
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2016 13:20

- Türkmendağı'na yönelik saldırılarda yaralanan 1 kişi ile 3 Türkmen hasta, tedavi edilmek üzere Bolu'ya getirildi

Haberin Devamı

BOLU (AA) - Suriye'nin Lazkiye kırsalındaki Türkmendağı'na yönelik saldırılarda yaralanan 1 kişi ile rahatsızlığı bulunan 1'i bebek 3 Türkmen, Bolu'da tedavi altına alındı.

Suriye'deki rejim güçlerinin Türkmendağı bölgesine yönelik saldırılarında yaralanan ve yakınlarınca Yayladağı sınırına getirilen Ali Haydar (21) ile bazı hastalıkları olan Ahmet Tiryaki (53), Yahya Boş (43) ve 5 aylık Muhammed Abdullah, Hatay'daki ilk tedavilerinin ardından BBP Sakarya İl Başkanı Suat Çillioğlu ve eski BBP Bolu İl Başkanı Mahmut Alan ile beraberindekilerce Bolu'ya getirildi. Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi'ne kaldırılan 4 Türkmen, tedaviye alındı.

Çillioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 6 aydır sürekli bölgeye gidip geldiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Rusya'nın bölgeden göstermelik olarak çekildiğini iddia eden Çillioğlu "Şu anda saldırılar devam ediyor. Türkmenler, yoğun bir bir şekilde bombardıman altında. Bölge, ülkemizin güvenliği için de çok önemli" dedi.

Bölgeden kente ikinci kez yaralı ve hasta getirdiklerini aktaran Alan ise Türkmenlerin vatan savunması için özveriyle mücadele ettiğini dile getirdi.

- Türkmenlerin sağlık durumu

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Metin Tahaoğlu ise kentte tedavi altına alınanlardan Türkmen bebeğin çeşitli rahatsızlıkları bulunduğunu, istenilen kiloya ulaşmasının ardından da ameliyat edileceğini belirtti.

Bolu'ya getirilen iki Türkmen hastanın ise kardiyolojik problemleri olduğunu anlatan Tahaoğlu, şarapnel isabet etmesi sonucu bir gözünü kaybeden ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Ali Haydar'ın tedavisinin de en kısa sürede tamamlanacağını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!