Suriye'deki iç savaş

Güncelleme Tarihi:

Suriyedeki iç savaş
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2016 10:04

- Türkmendağı'na yönelik saldırılarda yaralanan 6 kişi, Mersin'de tedavi altına alındı- BBP Genel Başkan Yardımcısı Kartal:- "Onlar huzura kavuşmadığı sürece, biz BBP olarak onlara her türlü desteği ve imkanı sağlamayı kendimize bir borç olarak görüyoruz. Yardımlarımızı bugün Mersin Devlet Hastanesi'nde sürdürüyoruz. İnşallah kısa zamanda sağlıklarına kavuşup, Türkmendağı'na geri dönecekler"

Haberin Devamı

MERSİN (AA) - Suriye'nin Lazkiye kırsalındaki Türkmendağı'na yönelik saldırılarda yaralanan 6 kişi, Mersin'de tedavi altına alındı.

Alınan bilgiye göre, Suriye'deki çatışmalarda rejim güçleri, Türkmendağı bölgesine havan topları ve füzelerle saldırdı.

Saldırılarda yaralanan ve yakınları tarafından Yayladağı sınırına getirilen 6 kişi, buradan alınıp Hatay'daki hastanelerdeki yoğunluk nedeniyle Mersin Devlet Hastanesi'ne getirildi.

- BBP Genel Başkan Yardımcısı Kartal

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'deki Türkmenlerin zor bir süreçten geçtiğini söyledi.

Türkmenlerin önemli bir mücadele verdiğini ifade eden Kartal, "Biz burada nasıl PKK terör örgütüne karşı bir mücadele veriyorsak, onlar da kendi ülkelerinde Ruslara, Esed'e, İran Hizbullahı'na karşı kendi topraklarını korumak istiyorlar, koruyorlar da. Bunun için gerekirse şehit de düşüyorlar" dedi.

Haberin Devamı

Kartal, yaralananların bir an önce sağlığına kavuşmalarını dilediklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Onlar huzura kavuşmadığı sürece, biz BBP olarak onlara her türlü desteği ve imkanı sağlamayı kendimize bir borç olarak görüyoruz. Yardımlarımızı bugün Mersin Devlet Hastanesi'nde sürdürüyoruz. İnşallah kısa zamanda sağlıklarına kavuşup, Türkmendağı'na geri dönecekler. Allah'tan onlara şifa diliyorum. Türkmendağı'nda savaşan mücahit kardeşlerime de buradan selam gönderiyorum, arkadaşları emin ellerde."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!