Sulama kanalında boşalan su beldeyi sullar altında bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Sulama kanalında boşalan su beldeyi sullar altında bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2017 16:00

Sulama kanalında boşalan su beldeyi sullar altında bıraktı

Haberin Devamı

Reşat YİĞİZ/BATMAN, (DHA)-

BATMAN merkez Balpınar Beldesi etrafında bulunan mısır tarlalarının bilinçsiz sulanması nedeniyle arta kalan çamurlu sular, belde merkezini sular altında bıraktı. Belde Belediye Başkanı Ejder Sarıgöl, DSİ ve Sulama Birliği yetkililerini suçlayarak, asfalt yaptıkları ancık bu sular yüzünden bozulan caddelerin onarılmasını istedi. 

Merkeze bağlı ve 3 bin nüfuslu Balpınar Beldesi, bugün pirinç tarlalarından akan çamurlu suyun altında kaldı. Tarlalardan akan çamurlu sular, beldenin cadde ve sokaklarında birikince, vatandaşlar yolda yürümekte zorlandı. Çamurlu suların beldedeki cadde ve sokaklara zarar verdiğini savunan Belde Belediye Başkanı Ejder Sarıgöl, zararların DSİ ve sulama birliğince karşılanmasını istedi. 

Belde Belediye Başkanı Ejder Sarıgöl, DSİ Şubesi ile Sulama Birliği yetkililerini Balpınar'a davet ederek bu soruna çözüm bulunmasını istedi. Beldeye gelen Sulama Birliği yetkilileriyle tartışan Başkan Sarıgöl, "Sağanak yağışlar değil, cadde ve sokaklarımızı su altında bırakan DSİ'nin sulama kanalları oldu. Çiftçi bilinçsiz sulama yaptığı için faturası bize çıkıyor. Birkaç ay öncesinde asfaltladığımız cadde ve sokaklarımızın büyük bölümü mısır sulaması yüzünden bozuldu. Zararımızı kim karşılayacak? Bu konuda DSİ ve Sulama Birliği'nin de ihmali var. Çiftçi sulama konusunda bilinçlendirilmeli" dedi.

Belde giriş yolu ile cadde ve sokakları ile birlikte bazı evlerin de hasar gördüğünü anlatan Başkan Sarıgöl, "DSİ ve Sulama Birliği, Batman Barajı sol sahil sulama kanalına su veriyor ama çiftçi mısır tarlasını düzenli bir şekilde sulamaması yüzünden böyle manzaralar ortaya çıkıyor. DSİ ve Sulama Birliği, tahliye kanalı yapmadığı için ovaya bırakılan su, beldemize zarar verdi. Ayrıca Dicle Nehri de çamura dönüşüyor. Bazıları sağanak yağış oldu diye beldenin su altında kaldığını söylüyor. Oysa beldemizin cadde ve sokaklarını su altında bırakan sulama kanalı oldu. DSİ'den hasar gören yollarımızın onarılmasını isteyeceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!