Unutmayın Efes de ekoldür

Tek devrelik oyunla Anadolu Efes’i mağlup etmek kolay değil

Haberin Devamı

Her ne kadar son dört maçtır kalkışta olsa da sahanın iki tarafında hücum ribauntu alma/ verme özürlüsü olan Anadolu Efes’in, tek olumlu özelliği çember hakimiyeti olan, işin erbabı Zalgiris Kaunas karşısında zorlanacağını düşünüyordum.

Malum uzunları dahil hepsi boyalı alanın dışından hücum eden Efes’in ligin en kötü hücum ribauntcusu olması, hemen hemen hiç olmayan ikinci top şansı lacivert beyazlıların yumuşak karnı. Sıktıkları mermi tek yönlü, geri dönüşü olmuyor çoğu zaman. Öte yandan Efes en az top kaybeden ekipken, Zalgiris ise dış şut ağırlıklı, yüksek tempolu yıllardır yere göğe koyamadığımız Litvanya ekolü basketbolun bugün için görece kısıtlı kapasite ve düşük potansiyelli kadrosuna sahip takımı. Üstelik en fazla top kaybedeni... Fizikli kadrosunun hücum direksiyonunu oyun kurucusuna anahtar teslimi vermiş ev sahibi, Micic resitaline toslayınca istediği gibi giremedi maça...

Haberin Devamı

MAÇ SONUNDA PiLLERi BiTTi

Tempolu geçiş hücumlarıyla reaksiyon vererek, savunma enerjisi kaybımız ve adam değiştirmeli savunmalarını delemediğimiz için devre biterken yakaladılar maçı. Ancak bir yarı kora kor basketbol oynamakla çifte şampiyonluk deneyimli dingin Efes’in yenilemiyeceği her rakibin tatmak zorunda kaldığı bir gerçek. 2.yarı başında Micic asist üstü üçlükleri esip savurup, Beaubois ve M’Baye de ona eşlik edince klasik Efes kopup kaçması başladı. Dunston savunma direncimizi arttırken dar rotasyona rağmen Ataman istediğini alan oldu.

Yazarın Tüm Yazıları