Yıldızlar mı ters yönde Fatih Terim mi?

Eğer Ömer Toprak niye yok bilmiyorsak, Arda’yı bilmiyorsak, Gökhan-Caner-Hakan-Volkan Demirel hepsi ters yönde gibi geliyorsa size, belki de siz ters yöndesinizdir öyle değil mi?

Haberin Devamı

ZAGREB’de son derece asimetrik iki kadro vardı sahada: Dünyanın en uyumlu takımlarından biri Hırvatlar, birbirlerini simaen tanıyan Türkler’e karşıydı Maksimir’de. 12 Haziran’daki maça göre Cacic (Srna ve sakat Subasic dışında) tek bir inisiyatif almıştı, o da Pjaca’yı 11’e koymaktı. Bizdeyse Haziran’dan kalan 5 adam vardı sadece. Bizim tecrübesiz ilk 11’in toplam milli olma sayısı 182, sadece Modric-Corluka ikilisinden (187’den) azdı.
Ama Hırvatlar karşılarında sadece bizim 11’imizi bulmadılar adeta!

 

EMRE’YE BEL BAĞLADIK

 

On bir genç adamımız artı olağanüstü şansımız, bir de gayretli üst direk vardı Hırvatlar’ın karşısında. Topu genelde onlara bıraktık ve kazandıklarımızla Emre’nin sprintlerine bel bağladık. Savunmaya çarpıp ağlara giden golümüz de yine Emre’nin imkânsız bir kalabalığa girip aldığı şanslı faulle geldi zaten.

 

Haberin Devamı

ONLARCA SORU İŞARETİ

 

Şans bize 1 puan kazandırır, ama bir eleme grubu kazandırmaz. Daha fazlasını istiyorsak kişisel meseleleri bir yana bırakıp en iyi takımımızla çıkmamız gerek Ukrayna ve İzlanda’nın önüne.

 

Eğer Ömer Toprak niye yok bilmiyorsak, Arda’yı bilmiyorsak, Gökhan-Caner-Hakan-Volkan Demirel hepsi ters yönde gibi geliyorsa size, belki de siz ters yöndesinizdir değil mi? Terim’in artık herkesi terste görme metodunu bir yana bırakıp, kendi şeridini kontrol etmesi gerek bence.

 

EMRE MOR YANLIŞ YOLDA

 

 

EMRE, futbolun nadide çiçeği. Hepimizin umudu. Ama şunu unutmaması gerek, henüz olmuş değil, yol uzun ve dikenli. Messi bile ayağına gelen her topta 3-4 kişinin arasına girmiyor, önce pas opsiyonlarına bakıyor. Emre de girmemeli. Genç yıldızımız, “Dortmund’da neden ben değil de yaşıtım Dembele oynuyor” diye düşünüyorsa, dünkü milli maçta yaptıklarını oturup baştan sona izlemeli.

 

KIRILMA ANI

 

Haberin Devamı

45+1’de Modric’in tartışmalı arkadan müdahalesine Polonyalı’nın çaldığı faul, imdat çekicimizdi. 

 

MAÇIN YILDIZI: ÜST DİREK

 

Dört golü önleyen üst direk başroldeydi. Bizim en iyimizse Okay’dı. 

 

MAÇIN OLAYI

 

ENES kadrodan çıkmasına rağmen kimse çağırılmadığı için santrafor pozisyonunda maçı Hakan’la bitirmemiz.

 

TEKNİK DİREKTÖR KARNESİ

 

1- Ante Cacic

 

HIRVATİSTAN çok uyumlu ve tecrübeli bir takım, antrene edilmeye çok muhtaç değil. Brozovic yerine Pjaca’yla başlaması doğruydu, genç adam çok etkiliydi. Tek eksikleri goldü dün gece.

 

2- Fatih Terim

 

GECENİN şanslısıydı, lâkin ilk 11’de tercih ettiği Okay da iyi bir maç çıkardı. Mehmet bu kez süpürücü rolünde başarılıydı. Oyunu tek yönlü oynadık ama fena değildik savunma tarafında.

 

Yazarın Tüm Yazıları