Vaziyet grogi, sonuç 3 farklı!

Fenerbahçe sezonun en kötü oyununu oynadı dün gece. Gençlerbirliği iki devrede iki ayrı anlayışla Fenerbahçe’yi ringin köşesine sıkıştırdı, üst üste yumruklarla grogi vaziyete düşürdü adeta.

Haberin Devamı

Ama son düdük çaldığında kazanan, kadrosunda Lens-Sow’u olan ev sahibiydi.

 

İlk yarıda topu Fenerbahçe’ye bırakan ve driplingci ileri üçlüsüyle iki ciddi fırsat yakalayan Gençler, ikinci devrede Rantie-Landel değişikliğiyle topa sahip olarak da baskı yapabileceğini gösterdi. Aydın ve Serdar çizgileri koridora çevirdiler, eğer Stancu dün sahada olsaydı muhtemelen bu ikilinin servislerinden bolca üretim yapardı.

 

F.Bahçe bu 3 puanı, sezonun en iyi futbolunu oynayan kaptanına borçlu. Avrupa’da ilerlemek isteniyorsa orta sahaya muhakkak yetenek takviyesi yapılmalı.

 

FUTBOL DURMALI MI ARTIK? 

 

Haberin Devamı

Tribünlerin de, sporcuların da, bizim de aklımız futbolda değil artık. Memleket mutsuz, sanat durmuş, müzik durmuş, bir şeye gülmek-eğlenmek imkân ihtimal dışı. Futbol da mı dursa artık?

 

AYDIN’IN “BÜYÜK TAKIMI GELMİŞ”

 

ONU 2006’da, Türkiye’ye henüz alışma evresindeyken Beşiktaş’ın Boluspor’la oynadığı bir hazırlık maçında izlemiş ve iyi yerlere geleceğini hissetmiştim. O böyle hissetmiyordu belli ki, çünkü futbola odaklanmadı, inişli çıkışlı grafikler çizdi. Ta ki bu sezona kadar. Türk futbolunun bir dönem en çok umut bağladığı gençlerden biri olan Aydın Karabulut, Gençlerbirliği ile yeniden doğmuş gibi. Hem o alametifarikası olan çalımları yeniden taze, hem de kariyerinde ilk kez savunmaya yardımda bu kadar gayretli olduğunu görüyorum onun. Bir önemli artısı da, geriden oyun kurmakta zorlanan takım arkadaşlarına yardım için defalarca savunmaya gelip hücum başlatması. Dün Serdar da harika oynadı ama benim gözüm Aydın’daydı daha çok. 28’inde, futbolunun olgunluk çağında, Aydın’ın “büyük takımı gelmiş” sanki.

 

LENS, YILDIZ HAVASINA GİRMEMELİ

 

Haberin Devamı

Dün bir frikiği direkt auta, birini baraja attı gayrı ciddi biçimde. Lens’in kariyeri genelde böyle; forma yarışındayken ciddi, forma garanti olduğunda davranışları değişebiliyor. Umarım burada da havaya girmez.

 

MAÇIN YILDIZI: VOLKAN

 

TEKNİK DİREKTÖR KARNESİ

 

DİCK ADVOCAAT:  Antalya’nın pres başarısını hatırlayıp stoperlerine bu kez uzun vurmalarını salık vermiş. Ki F.Bahçe’yi futbol olarak çok gerileten bir karardı bu. 80’e kadar iyi olan pek bir şey yoktu.

 

ÜMİT ÖZAT: Devrede Serdar’ı santrfora koyması da, kontrolsüz hareketleri artan Ahmet Oğuz’u çıkarıp Landel’i geri çekmesi de harika kararlardı. Antrenörlük kariyerinde üstüne koyarak gidiyor.

 

Yazarın Tüm Yazıları