Puanı Türk Benfica aldı

Beşiktaş, aynen Porto gibi, Lyon gibi, Benfica gibi geliştirici bir model kurmanın ödülünü Luz Stadı’ndan Talisca’yla bir puan çıkararak aldı. İlk yarı kayıptı ama ikinci devre kesinlikle puanı hak ediyordu.

Haberin Devamı

LUZ Stadı, ruhani bir yer. Bu atmosfere gelip puan çıkarmak sadece Türkler için değil, Avrupa’nın devleri için de kolay iş değil. Ama dün, her zamankinden daha çok vardı bu imkân. Çünkü rakip 22 buçuk yaş ortalamalı bir on birle, yirmilik bekler ve yirmilik santrforlarla çıkmıştı sahaya.

 

Gündüz Lizbon’da kimle konuşsak hem kenarda antrenörleri yokken, hem de 4 forvetleri birden sakatken golü nasıl atacaklarını bilmediklerini söylüyorlardı. Belli ki Tolga’yı ve Marcelo-Tosiç ikilisini izlememişlerdi hiç... 12’de şandel bir uzun topta önce Marcelo’nun sonra Tosiç’in geriye çekilerek oyunu bırakmaları, Tolga’nın da alışılmış çekingenliklerinden birini yaşaması yetti Lizbon ekibinin golüne maalesef.
Güneş’e büyük saygı duymakla birlikte neden bu stoper ikilisine mahkum olduğumuzu da sorgulamadan edemiyorum. Antep hazırlık maçının sonuna kadar oynayan ve hazır gözüken Rhodolfo için neyi bekliyoruz? Ve sadece 9 kez topla buluşup, birinde faul, üçünde de pas hatası yapan Aboubakar 80 dakika nasıl sahada kaldı?

 

Haberin Devamı

TALİSCA BAŞROLDE

İkinci yarıda canlanarak puanı kurtarmamızda tabii ki Talisca’nın kaliteli oyunu başroldeydi. Quaresma Grimaldo’ya karşı psikolojik üstünlük kurdu, Talisca-Cenk’le olağanüstü hareketlendik ama ilk yarıyı çöpe attığımız için ancak 1 puanı kurtarabildik maalesef. Beşiktaş bu ikinci sınıf stoperlerle Şampiyonlar Ligi’nde maç kazanmak için hep 2 gol atmak zorunda sanırım.

 

MAÇIN YILDIZI: TALİSCA

Hem oyunu hareketlendirdi, hem de mükemmel frikiğiyle fişi çekti.

 

TRİBÜN: 

Tribünler tamamen dolu olmamasına rağmen 12’nci adam gibiydiler adeta. Özellikle Fejsa ve Horta’yı ite ite savaştırdılar, orta sahada top kazandırdılar.

 

DURAN TOPLARA ÇALIŞMALIYDIK

 

Benfica savunmasının iki sezondur zayıf karnı duran toplar. Bu yıl ligde oynadıkları 4 maçta 3 gol yediler, üçü de duran toplardan: Venincio (Setubal), Figueiredo(Nacional) ve Gonzalez’in (Arouca) kafa golleri. Rakibin böyle bir zaafı varken bizim kornerlere dikkat ettim, tamamen amaçsızca bölgeye yapılan ortalar. Oysa alan savunması yapan rakibe karşı kesişim noktalarına atılacak toplara geriden gelecek güçlü adamlarla pekala fırsat üretebilirdik. Çalışmamışız maalesef.

 

Haberin Devamı

TEKNİK DİREKTÖR KARNESİ

 

1- ARNALDO TEİXEİRA

 

Benfica koşu mesafesinde 40’ncı dakikada 50-47, 70’inci dakikada 86-81 öndeydi. Üstelik topa da hemen hemen eşit sahip olunmasına rağmen. Vitoria-Teixeira’nın talebeleri fiziksel üstünlükleriyle dikkat çektiler.

 

2- ŞENOL GÜNEŞ

 

35’te Caner’le Adriano’nun yerini değiştirmesi olumluydu. Talisca’yı sokmasıysa oyunun kader anı. Ama Adriano’nun çıkıp, iki ön liberoyla Aboubakar’ın oyunda kalmaları eleştirilebilir kesinlikle.

Yazarın Tüm Yazıları