Fener hızlı koşuyor, yavaş düşünüyor

Geçen hafta taraftarının hışmına uğrayan Bursalılar daha arzulu, daha ciddiydiler Kadıköy’de. Başakşehir günah keçileri Merter-Bilal yoktu, Şamil-Faty orta sahada dirençli oynadılar. Ve böyle bir dirence karşı Fenerbahçe ilk 45’i heba etti adeta.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE’de 4-4-2’ye dönülene kadar topa yüzde 70’lerde sahip gözüküp neredeyse hiç pozisyon üretilememesinin sebebi orta sahadaki renksizlik. Hızlı futbol, sadece hızlı koşanlarla, Volkan’la-Lens’la-Sow’la olmuyor. Esas hızlı futbol, hızlı düşünenlerle oynanıyor. Örneğin Karabük önünde son derece seri oynayan Beşiktaş’ın iki kenar adamı Olcay-Ömer süratli oyuncular değiller. Ama orta sahada Gökhan-Tolgay-Talisca çabuk düşünen, çabuk hareket eden ve topu çabuk çeviren bir üçlü oldukları için çok çabuk oynadı Beşiktaş. Fenerbahçe’nin vitesiyse yavaş Ozan-Souza ikilisinde. Yavaş düşünen ve yavaş hareket eden bu ikili, Fenerbahçe’nin de kalitesini belirliyorlar maalesef.

 

Fenerbahçe’nin çabuk ve yaratıcı oynaması için Souza-Mehmet-Ozan’dan maksimum birini oynatması gerek. Sorun orta sahada.

 

***

 

Haberin Devamı

CİTY-UNİTED MAÇINI İZLEDİNİZ Mİ?

 

HAFTA sonu Manchester derbisinde City’nin United’ı sürklase etmesinin bir numaralı nedeni, iki bek Kolarov ve Sagna’nın Fernandinho’nun yanında adeta orta saha gibi oynamalarıydı. Çizgilere kaçmıyor, içeriye giriyorlar ve oyuna katılıyorlar. Fenerbahçe’deyse Van der Wiel ve özellikle Hasan Ali taç çizgisi üstünde oynuyorlar sanki. Ve sadece orta arıyorlar. Bu kadar baskılı oynayan bir takımın bekleri daha fazla içeri girmeli, daha fazla oyuna katılmalı. Bek oynamak sadece çizgiye inip orta yapmak değil.

 

***

 

MAÇIN YILDIZI

 

Aziz Behich

HEM Lens’ın hızını kesti, hem de 65’te kale çizgisinde sihir yaptı adeta.

 

***

 

TEKNİK DİREKTÖR KARNESİ

 

Dick Advocaat

AĞUSTOS’ta yeni bir takım teslim almak kolay değil. Üstelik transferleri tamamlanmamış bir takım. Şu anda temmuzda hazırlık maçları yapıyormuşçasına ideali arıyor hoca. Ve henüz bulabilmiş değil.

 

Haberin Devamı

Hamza Hamzaoğlu

BAŞAKŞEHİR önünde kendisine, Merter’e ve Bilal’e yapılan protestoları ciddiye almış, Bursa’yı Hamzaoğlu öncesi görüntüsüne yaklaştırmış. Faty-Şamil çok daha sert ve dirençlilerdi doğrusu.

 

***

 

 

TRİBÜN

PROTESTO HAKLI

F.BAHÇE tribünlerinin ilk yarının sonlarında orta sahadaki yan paslara tepkisi bence haklı. Orta saha-hücum geçişinde çok renksiz kalan Souza ve Ozan’ın bu protestodan çıkaracakları dersler var.

Yazarın Tüm Yazıları