Bir Leo klasiği

TANGOCULAR ülkesinde Maradona efsanesi bu kupada yerini Messi’ye bıraktı.

Haberin Devamı

TANGOCULAR ülkesinde Maradona efsanesi bu kupada yerini Lionel Messi’ye bıraktı. Maradona son kez kupayı kaldırdığında 26 yaşındaydı, 10 numaralı formayı giyiyordu ve kaptanlık pazubandını taşıyordu. Tam 28 yıl sonra aynı özellikleri taşıyan Messi, Arjantinlilerin inancını artıran isim oldu.
Nijerya karşılaşması Arjantin’in özellikle çok tartışılan defans hattını görmemiz açısından önemli bir sınav oldu. Tangocular, hızlı hücuma çıkan Nijerya karşısında oldukça zor anlar yaşadı. Alınan 3-2’lik galibiyete rağmen Arjantin’in çok daha güçlü ve organize takımlar karşısında büyük sorunlar yaşayabileceği gerçeği de gün yüzüne çıktı.

ORTA SAHA DENGEYİ HENÜZ YAKALAYAMADI

Maradona
1986’da Dünya Kupası’nı kaldırırken Arjantin’in her şeyden önce çok güçlü bir savunması vardı. Aynı zamanda Burruchaga, Enrique ve Giusti gibi takımı ayakta tutan orta saha bloğu en önemli etkenlerin başında geliyordu. Şimdinin Arjantini’ne baktığımızda ise Mascherano, Gago ve Di Maria’dan oluşan orta saha üçlüsü o dengeyi yakalayabilmiş değil. Higuain ve Agüero’nun da istenilen performansı yansıtamaması Arjantin’in hücum gücünü tamamen Messi’nin ayaklarına bıraktı.

MESSİ FAKTÖRÜ

ARJANTİN
’de 3 maçta 4 gol atan Lionel Messi, turnuvaya ne kadar konsantre olduğunu bir kez daha gösterdi. Grup maçları sonunda Messi’nin dışında Arjantin Milli Takımı’nda göze çarpan iki isim oldu. Birincisi Angel Di Maria diğeri ise genç sol bek Marcos Rojo...
Arjantin’in Bosna Hersek, İran ve Nijerya maçları birbirinden farklı öyküleri içinde barındırıyor. Sabella ve teknik ekibi bu maçlardan gereken dersi çıkarabilirse Arjantin tam 28 yıl sonra ezeli rakibi Brezilya’nın topraklarında futbol dehası Lionel Messi ile finale gidebilir.

Yazarın Tüm Yazıları