Yoksul kulübenin 9 puanlık faturası

Galatasaray’ın şampiyonluk yarışında ezeli rakiplerinin gerisine düşmesindeki en büyük neden yedek kulübesindeki yoksulluk.

Haberin Devamı

Özellikle Fenerbahçe ile kıyaslandığında ortaya büyük bir uçurum çıkıyor. Sarı lacivertliler, her pozisyonda ikişer iyi oyuncuya sahipken sarı kırmızılılar bir ön libero dahi bulmuş değil.

 

SÜPER Lig’de lider Beşiktaş’ın 9 puan gerisinde olan geçen sezonun şampiyonu Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası’nda ikide iki yapsa da özellikle Kastamonu deplasmanında yedek ağırlıklı kadronun ortaya koyduğu performansın beğenilmemesi gözleri sarı kırmızılıların kulübesine çevirdi.
Ve kulübeye bakıldığında aslında Galatasaray’ın bu sezonki pozisyonu da şaşırtıcı olmaktan çıkıyor. Mustafa Denizli, arkasını dönüp kulübesine baktığında Vitor Pereira ve Şenol Güneş kadar huzurlu değil.

 

Haberin Devamı


MELO GiDİŞİYLE YARALAR AÇTI


- G.SARAY için ‘ideal 11’ yazmaya kalktığınızda 10’da kalabiliyorsunuz. Zira Aslan, Melo’nun açtığı yarayı saracak bir isim bulamadı. Hamit Altıntop sakat olduğu için bir seçenek dahi değil. Rodriguez, beklentileri boşa çıkarırken, Bilal Kısa da bu mıntıka için çok yumuşak kaldı. Denizli’nin geçici olarak düşündüğü Chedjou da ‘bir Melo değil’. Beşiktaş derbisinde Güneş’in kulübesinde skora doğrudan etki edebilen Gökhan Töre, Kerim Frei ve Cenk Tosun gibi hamleler varken, Denizli’nin seçenekleri Umut Bulut, Emre Çolak ve Bilal Kısa’ydı.

 


ASIL UÇURUM F.BAHÇE İLE

 

- ASIL uçurum G.Saray ile F.Bahçe arasında. Kanarya’nın yedekleri bile kalite ve parasal değerde Aslan’ın ilk 11’iyle ölçüşebilir. Ozan, Alper, Volkan Şen, Meireles ve Van Persie’nin yedek soyunduğu bir kadrodan söz ediyoruz. Eleştirilecekse F.Bahçe’nin bu zengin kadroyla puan farkı atarak neden lider olamadığı sorgulanabilir. Makas kapanmazsa bu fark ligin 2. yarısına daha bariz yansır.

 

Galatasaray kulübesi

LIONEL CAROLE

- İLK başlarda beklentileri aştı fakat sakatlıktan sonra toparlanmış değil. Toparlansa da stopere geçmedikçe Hakan Balta’yı sol bekte kesmesi zor.

 

Haberin Devamı

JOSE RODRIGUEZ

- GELDİĞİNDE bir kaç pozisyonda oynayabildiği yazıldı çizildi. Sadece Felipe Melo’nun işini görebilseydi başka ihsan istenmezdi ama aday adayı bile olamadı.

 

OLCAN ADIN

- TRABZONSPOR günlerini mumla aratıyor Ne açıkta, ne de bekte yüzde yüz verimli olamadı. Galatasaray’a bir türlü adapte olmuş değil.

 

JASON DENAYER

- BAŞLARDA iyi bir ışık saçtı ama sakatlık nedeniyle ondan da tam kapasite faydalanılamadı. İyileştiğinde Denizli ile daha iyi bir noktaya gelebilir.

 

HAMİT ALTINTOP

- SAKAT değilken de Bayern’deki Hamit’ten hiç esintiler görmedik. Yine de döndüğünde Denizli’nin elini zenginleştirecek yegane isim.

 

Kimi oynatmasa gözü kalıyor

Haberin Devamı


- KAĞIT üzerinde en iyi kadro. Her pozisyonun alternatifi var ve kim dışıradı kalsa taraftarın aklı kalır ama 90 dakika sonunda akıllar berraktır. Hasan Ali, Caner’i unutturabilir, Gönül de Şener’in hakkının yenmediğini gösterir. Fernandao, Van Persie’yi kesebiliyorsa iyi tarafından bakanlar için tablo keyifli. Bu takımın sakatlanan üçüncü kalecisi Ertuğrul dahi bir çok takımda banko 1 numara oynayacak seviyede.

 

F.Bahçe kulübesi

- FABIANO
- ŞENER
- MICHAL KADLEC
- CANER ERKİN
- ABDOULAYE BA
- OZAN TUFAN
- VOLKAN ŞEN
- UYGAR MERT
- MEHMET TOPUZ
- VAN PERSIE

 

 

Zengin değil ama çok faydalı


- F.BAHÇE’ye göre zengin bir kulübesi yok fakat Beşiktaşlı yedekler skora doğrudan katkıda daha mahir. Olcay, Quaresma ve Gökhan hem as oyuncu hem de birbirinin yedeği. Yedek soyunan en önemli hamle oyuncusuna dönüşüyor. Tosun, kötü olduğu için değil Gomez boş geçmediği için yedek. Kerim’in yanı sıra Necip, skoru koruma veya bulma hamlesinde görev alıyor. İyileştiklerinde Veli ve Tolgay ile Şenol Güneş’in seçeneklerinin daha da artacağını söylemek lazım. Şu an en büyük sıkıntı kale ve stoperde görünüyor.

 

Haberin Devamı

Beşiktaş kulübesi

- GÜNAY GÜVENÇ
- SERDAR KURTULUŞ
- DUSKO TOSIC
- MİLOSOVIC
- PEDRO FRANCO
- RAMON MOTTA
- NECİP UYSAL
- VELİ KAVLAK
- TOLGAY ARSLAN
- GÖKHAN TÖRE
- KERİM FREI
- MUSTAFA
- CENK TOSUN

 


Başakşehir yedekleri bile daha iyi!

 

- MEDİPOL Başakşehir’in son Eskişehirspor maçındaki yedek kulübesinde Emre Belözoğlu gibi bir tecrübe otururken, Cenk Ahmet ve Cenk Şahin gibi de rakip takımların dengesini bozacak hamle oyuncuları oturuyordu.


N’DOYE LÜKSÜ


Trabzobzon’un istenilen verimi alamadığı için kulübeye çektiği Douglas, Marin ve Dame N’Doye bile sarı kırmızılıların aklını çebilecek potansiyelde.

Yazarın Tüm Yazıları