Mutlu etmese de bu 1 gol turlatır

Linz, rövanşı kontrayı daha fazla düşünerek oynayacaktır. Dün bu konuda boş olmadıklarını gösterdiler. Yine de rövanşın Beşiktaş için kolay geçeceğini düşünüyorum.

Haberin Devamı

AVRUPA Ligi’nin ön eleme turları aynı zamanda bir ‘Gezelim Görelim’ televizyon programı gibi! Futbol kamuoyumuz Torshavn’dan sonra şimdi de LASK Linz’i tanıyor.

Linz, futbol açısından pek heyecan verici olmasa da şehir olarak, bizim bir çok şehrimize fark atacak düzeyde. Tuna’nın iki kıyısına yayılan Linz’in dünyaca meşhur bir pastası vardır: Linzer Pastası... En eski kek tarifi!

Ve Linz, günümüz dijital sanat ürünlerinin sergilendiği bir büyük merkeze de sahip. Ki burası geleceğin müzesi olarak tanımlanıyor. LASK Linz, geleceğin futbolunu oynamasa da ‘üçlü savunma’yla oynayacak kadar cesur bir takım.


LINZ iÇiN ViTRiN MAÇI
Teknik direktör Oliver Glasner’in maç öncesi basın toplantısında dikkatimi çeken söz şuydu: “Uzun süredir böyle bir maça hazırlanıyorduk.”

Evet, Beşiktaş Linz için kendisini dünyaya tanıtacak bir vitrindi.

Günümüzde en ‘küçük takım’ dahi boyunun posunun üzerinde bir fizik kaliteye sahip olabiliyor. Linz de dün mücadelesiyle ayakta kaldı.

Üstelik Beşiktaş henüz 6’da golü bulmuş olsa da çözülmediler. Babel’in golünde Lens, üç savunmanın risklerinden olan kanat boşluğunu iyi gördü ve Oğuzhan da asistle tamamladı.

Ama ikinci gol bir türlü bulunamadı. Kanat topları Larin ile pek buluşamadı. Göbekten varyasyonlarda ısrar yoktu. Babel, golün dışında görünmedi. Gözü kulübedeki Quaresma’ya kayan Lens, oyunun genelinde kendini maça pek veremedi.

Torshavn daha zayıf olsa da Beşiktaş’ın oyun disiplini ve iştahı o maçta daha yüksekti düne göre.

Güneş, ikinci devreye 4-4-2 ile çift santrfora dönebilirdi ama bunu tercih etmedi.

Fark beklentisiyle çıkılan maçtan Beşiktaş 1-0 galip ayrıldı. Linz, rövanşı kontrayı biraz daha fazla düşünerek yine bu formatta oynayacaktır. Dün iki üç pozisyonda bu konuda boş olmadıklarını da gösterdiler.

Yine de rövanşın Beşiktaş için daha kolay geçeceğini düşünüyorum.


ZEMİN MÜSAİT DEĞİL
TORSHAVN maçında da dikkat çekmişti. Shakira konseri nedeniyle Vodafone Park’ın bozulan hibrit zemini düzelmek bir yana iyice kötüleşmiş. Pası seven Beşiktaş için bu zemin Torshavn ve LASK için engel olmayabilir ama Akhisar maçında çelme takabilir.


NEGREDO'NUN HÜKMÜ VERİLSİN
BEŞİKTAŞ yönetimi de teknik heyeti de Negredo konusunda bir an önce netleşmeli. Mevcut forvet kadrosu içerisinde hala daha ‘1 numara’ odur. İhtiyaç halinde forvet arkası da oynayabilecek biri. Esas ihtiyaç merkezden forveti besleyecek bir kurucu.


TOLGAY ŞUT ŞUT ŞUT
TOLGAY’ın Beşiktaş’taki en şaşalı görüntüsü Liverpool’a attığı gol. 2014-15’te Avrupa Ligi’nde attığı bu golün dışında aynı sezon bir de Türkiye Kupası’nda attı, o kadar. Dün 45’te bir şutu direkten döndü. Gole en yakın olduğu an şut ama o bunu çok az deniyor.


GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ
TRİBÜNÜN bir kısmı Torshavn maçında ezeli rakiplere küfürle vakit doldurmuştu. Orman’ın çağrısı dün karşılığını bulmuştu. Küfürsüz bir maç izledik. Gerçek test ligde. Taraftar uzun süre geleceğe tezahürat yaptı; Nazım’dan: Güzel günler göreceğiz...


VELİ KAVLAK NE YAPMALI
BEŞİKTAŞLILAR “Veli Kavlak’ın askerleriyiz” diye bağırmıştır. Sözleşmesi feshedildi. Sözleşmeler esastır, hak aramak ayıp değildir. Ama buralarda ‘ayrılıklar da sevdaya dahildir’; mahkemeye düşmeden uzlaşsın çünkü büyük kulüpler hayat boyu bir kapıdır.


BEŞİKTAŞ TRANSFER DEVRİMİ
BİRÇOK Beşiktaşlı taraftarın gözü dün LASK Linz maçından ziyade belki de İngiltere’deydi. Zira İngiliz transfer piyasasının son günüydü. Negredo ve Vida gidecek miydi? Günlerdir sorulan soru yanıt buldu: Her iki oyuncu da Premier Lig’e gidemedi, şimdilik!

Buna karşın Premier Lig’den 31 Ağustos’a kadar Beşiktaş veya bir başka memleketliye oyuncu gelebilir.

Sürekli oyuncu alma ve zarar etme kültürüyle yetişmiş bizlerin bugün oyuncu satmak için, -hem de Premier Lig’e- heyecan duyması Türkiye futbolu için bir devrimdir. Beşiktaş bu anlamda ezeli rakiplerinin biraz önünde.

Son üç sezonda ‘al-sat’ yaparak hem transfer bilançosunu dengeledi hem de başarılı oldu. Beşiktaş’a bu kültürü kazandıran da UEFA ile yaptığı 3 yıllık Finansal Fair Play Anlaşması’dır.


MAÇIN ADAMI: Medel

Yazarın Tüm Yazıları