Korkusundan arınamıyor

Hangi futbolcu sinirli, hırçın, sorumsuz olur? Formsuz, kendine güveni olmayan ve konsantrasyonu eksik olan oyuncu.

Haberin Devamı

Adı bugünlerde Diego Ribas. Hazırlık maçlarının çabuk, etkili futbolcusu şimdilerde bir düşüş içinde. Geçen hafta G.Antep maçında voleyboldaki smaç pozisyonunda yaptığı penaltıyı oyunun akışı içinde görsek bile dün 67. dakikada rakibine arkadan attığı tekmeyi futbolun içine koyamayız.

 

SADECE GOL ATTI

 

75’te Commons’ın golüyle Fenerbahçe galibiyeti kaçırdı. Takımı 10 kişi bırakan Diego’nun arkadaşlarıni psikolojik ve fiziksel olarak bozmasının yanında kenardan gelen yüksek topa yükselemeyen iki uzun adam Alves ve Ba’nın da büyük hatası vardı.

 

Şöyle bir Fenerbahçe: Sağ iç Topal, sağ açık Gökhan Gönül, stoper Fernandao... Alves ve Ba dışındaki tüm Fenerbahçe, hatta 30 metrekare futbolcusu Souza bile rakip kaleye gol hamleleri yaptı özellikle ilk yarıda... Dün sahanın en silik isimleri Markovic, Alper ve Diego’idi. Markovic müthiş bir sprint ile attığı golün dışında sahada yoktu. Alper fizik gücüyle Celtic’in genç futbolcuları önünde etkisiz taldı. Diego topla oynama sevdasına devam etti. Pereira’nın tavsiyesi üzerine kenardan gelen toplar için Fernandao sürekli Alves ve Ba’nın arasındaydı.

 

MASALLAR...

 

Haberin Devamı

Kenar bekler Hasan Ali ve Gökhan oyunun iki yanını başarıyla oynarken takımın lokomotifi yine Mehmet Topal’dı. Celtic Fenerbahçe’den genç, daha diri ve fuleli oynayan bir takım. Futbolu basit oynadılar. Pereira’nın Markovic’ten sonra 85’de Fernandao’yu da çıkarıp santrforsuz oynamaya kalkması “Agresif oynuyoruz, rakip alanda basıyoruz” masallarıyla çelişiyordu. Souza’nın yerinde Ozan Tufan’ın, Nani’nin pozisyonunda Volkan Şen’in kullanılmasında yarar var ama asıl sorun Pereira’nın Fenerbahçe teknik direktörlüğünü hatırlamaması ve içindeki gol yeme korkusunu sürekli ayakta tutması. Pazarlamada hücumcu geçinen Pereira dün Fernandao’yu oyundan almakla içindeki hesapları ortaya döktü.

Yazarın Tüm Yazıları