Santos oyun anlayışını değiştirmeli

Beşiktaş, dün yine hücumda hiç heyecan vermeyen bir futbol oynadı.

Haberin Devamı

Son 5 maçın 4’ünde gol atamayan siyah beyazlılar’ın 10 maçtır kazanamayan Kayserispor karşısında gol beklentisi sadece 0.21 olarak gerçekleşti. Fernando Santos döneminde her geçen maç geriye giden bir hücum oyunu var. Özellikle Türkiye Kupası’ndaki Antalyaspor maçı dahil ilk yarılarda rakip kaleyle hiç işi olmayan bir Beşiktaş izliyoruz. Bu tablonun kadro kalitesi ve eksiklerle ilgisi yok. Fernando Santos’un oyun anlayışı bu. Ayrıca Jackson Muleka forvet arkası, Erenst Muci sağ kanat oynadı ve gerçekten de anlam veremedik.

MUCi OFANSiF OLARAK TAKIMIN EN VERiMLi iSMiYDi 

Beşiktaş’ta yeni transferlerden Ernest Muci, çok az hücum yapan bir takımda ofansif olarak en verimli ve rakibi tehdit eden isimdi. Al Musrati, pas kalitesi ve pozisyon bilgisi yüksek deneyimli bir oyuncu, Joe Worrall ise topu oyuna sokmakta maharetli görünmedi ama yüksek toplarda ve ikili mücadelelerde defansif aksiyonlarda başarılıydı.

Haberin Devamı

BEŞiKTAŞ’IN EN iYiSi KALECi MERT GÜNOK’TU

Dün Kayserispor karşısında ofansif anlamda çok etkisiz görünen Beşiktaş’ta sahanın hiç tartışmasız şekilde en iyisi kaleci Mert Günok idi. Beşiktaş sadece dün değil haftalardır hücumda çok etkisiz. Trabzonspor maçı dışında son 5 maçın 4’ünde gol atamadı. Trabzonspor karşısında da Semih Kılıçsoy’un bireysel becerisiyle gelen goller vardı. Fernando Santos acilen mentaliteyi değiştirip, daha ofansif bir oyuna yönelmeli. Çünkü bu oyun büyük takım oyunu değil.

Yazarın Tüm Yazıları