Bir penaltı verilmedi, verilen penaltıda VAR’ın hakemi çağırması yanlıştı

Fenerbahçe'nin Kasımpaşa'yı 2-1 yendiği maçta 1 penaltı verilmedi, verilen penaltıda ise VAR'ın hakemi çağırması yanlıştı.

Haberin Devamı

90+1’deki penaltıda topun bir kırılması mevcut. Bu kırılmanın nereden kaynaklandığı sadece kale arkası kamerasından görülüyor. Futbolcu topa kafayla temas etmek isterken edemeyince, açılan kola topun bir teması mevcut gibi. Ama bu görüntü yüzde 100 net kanıt olarak VAR’ın hakem Cihan Aydın’ı monitöre çağırması için yeterli değil.

DZEKO’NUN ATTIĞI GOLÜN iPTALi DOĞRU, OFSAYT

45. dakikada Fenerbahçe’nin sayılmayan golünde, Edin Dzeko’nun rakip ikinci oyuncudan kale çizgisine daha yakın olması söz konusu. Pozisyonda Kasımpaşa kalecisinin olmaması kafaları karıştırdı. Dzeko, rakip ikinci oyuncudan kale çizgisine daha yakın olduğu için pozisyon ofsayt. Golün geçerli sayılmaması doğru.

FERDi’YE YAPILAN HAREKET FAUL AMA PENALTI DEĞiL

72. dakikada Jackson Porozo’nun Kasımpaşa ceza alanı çizgisi civarında Ferdi Kadıoğlu’na yaptığı hareket faul ancak yapılan temasın izdüşümü ceza alanı dışında olduğu için penaltı değil.

Haberin Devamı

OOSTERWOLDE’NiN POZiSYONU PENALTIYDI

82. dakikada Mamadou Fall’un Jayden Oosterwolde’ye yaptığı faulde ilk temasın izdüşümü ceza sahası içerisinde. Bu pozisyonda penaltı verilmeliydi.

KALE ARKASI GÖRÜNTÜSÜ KESiNLiKLE YETERLi DEĞiL

90+1. dakikada yaşanan ve maçın kaderini belirleyen pozisyona gelince... Burada her kim ki “Futbolcunun vücudunun herhangi bir yeriyle topa teması yok” diyor ise onunla tartışmam.

Ama burada topun bir kırılması mevcut ve bu kırılmanın nereden kaynaklandığı sadece kale arkası kamerasından görülüyor. Diğer kamera açılarında bu kırılmanın nereden kaynaklandığı belli değil.

Kasımpaşalı futbolcu topun uzaktan geldiğini görüp kafayla temas etmek isterken edemeyince, açılan kola topun bir teması mevcut gibi görünüyor. Ama bu görüntü yüzde 100 net kanıt olarak VAR’daki Erkan Engin’in hakem Cihan Aydın’ı, monitöre çağırması için yeterli değil. Bu, hakemin sahada verip değerlendireceği bir pozisyondu.

Yazarın Tüm Yazıları