Hasbahçeli Vagner

Futbol oynamanın, izlemenin ve yazmanın zor olduğu bir hafta sonu yaşadık. İstanbul Beşiktaş’ta yaşanan terör saldırısının etkisi hepimizi esir aldı. Terörü bir kez daha lanetliyorum.

Haberin Devamı

Biz futbola, Aytemiz Alanyaspor’a dönelim. Özlenen deplasman galibiyeti Karabük’te kazanıldı. Kritik bir dönemeçte gelen 3 puan ligin tehlikeli bölgesinden kısmen uzaklaştırdı. Başarıyı sağlayan faktörlerin başında kazanma hırsı ve takım içi dayanışmanın önemi büyüktü.
Maça hızlı başlayan, özellikle sol kanattan gerçekleştirilen ataklarla rakibini bunaltan Alanyasporlu futbolcular, ev sahibi takımın Teknik Direktörü İgor Tudor’a, “Mümkün olsa 20. dakikada tüm takımı değiştirirdim” dedirtti.
Doğru oynandı, az hata yapıldı. Şansın Alanyaspor’un yanında olduğu pozisyonları da unutmamak lazım.
Tribüne takımlarını desteklemeye gelen, turuncu yeşilli 5 taraftar zaferin canlı mutluluğunu yaşadı.

***
Artan performansıyla Vagner Love son 5 maçta 5’inci golüne ulaştı. Gelin, 32 yaşındaki bu Brezilyalı santraforun kariyerine bakalım.
Gerçek ismi Vagner Silva de Souza. Profesyonel futbola 2002’de ülkesinin önemli takımlarından Palmeiras’ta başladı. 42 maçta attığı 27 golle dikkat çekti. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın da transfer listesinde yer alan futbolcu, 2004’te CSKA Moskova’ya imza attı. Formasını giydiği Rus takımıyla 209 maçta101 kez fileleri havalandırarak, futbol dünyasında isminden söz ettirdi.
Sonraki yılları inişli-çıkışlı geçti. Brezilya, Çin derken geçen sezon transfer olduğu Monaco’da aynı başarıyı gösteremedi. 11 maçta 4 golde kaldı. Brezilya milli takımında 25 maçta kaydettiği gol sayısı ise 9. Sezon başında Aytemiz Alanyaspor’a sürpriz transferi Türk futbol camiasında şok etkisi yaptı.

***
Yeni bir ülke, yeni bir şehir ve farklı futbol anlayışına ayak uydurmakta zorlanan Vagner Love ilk haftalarda uyum sorunu yaşadı. Kalpar Hoca’nın ısrarla oynattığı futbolcu son 5 haftada yaptığı patlamayla ne kadar önemli bir yıldız olduğunu gösterdi.
Attığı, attırdığı goller ve takıma sağladığı katkıyla Vagner Love sanki Brezilya’da değil, Alanya’nın Hasbahçe Mahallesi’nde doğmuş ve sokaklarında top koşturmuş gibi.

Yazarın Tüm Yazıları