GeriSeyahat SPA’nızı pırlanta tozuyla mı trüf mantarıyla mı alırsınız
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
SPA’nızı pırlanta tozuyla mı trüf mantarıyla mı alırsınız

SPA’nızı pırlanta tozuyla mı trüf mantarıyla mı alırsınız

Sudan gelen sağlık anlamına gelen SPA neredeyse lüksden gelen sağlığa dönüştü. Birbirinden kaliteli SPA’lar ihtişamda sınır tanımıyor... İtalyan kırmızı şaraplar kullanılarak yapılan masajlardan, pırlanta tozlu banyolara işte dünyanın en lüks 12 SPA’sı

* AROMA-LISTIC SPA: Agoura Hills, Kaliforniya’daki bu SPA’da manikürün saati 200 dolar. Peki bu fiyata değecek ne yapılıyor? Ne yapılmıyor ki... Örneğin ayaklarınız beyaz çikolata, çilek ve trüf mantarıyla yoğruluyor.
* UMO: Altının cildi nemlendirici ve besleyici etkisi olduğunu biliyor muydunuz? Merkezi Hawaii’de bulunan UMO’da cilt bakımınızda 24 karatlık altın kullanılıyor. Bir seansın fiyatı 400 dolar.
* HOTEL VICTOR: Miami’deki Hotel Victor’ın kral dairesinde hayatınızın en saf banyosunu yapabiliyorsunuz; hem de bin litre Evian marka su, fuşya, portakal ve Gerber papatyalarıyla dolu bir küvette! Fiyatı 5 bin dolar olan bu banyoyu ilk deneyen Serena Williams olmuş. İsteğe göre küvetin yanında somonlu lolipop, kaz ciğeri ve çikolatadan oluşan bir sepet de konuyor.
* BUND FIVE SPA OASIS: Şangay’daki Bund Five’ın ‘Kraliyet Bakımı’nda sizi önce yağ ve gül yapraklarıyla dolu bir küvete sokuyorlar. Ardından İtalyan kırmızı şarabı kullanılarak dört parmakla yapılan vücut masajı geliyor. Sonrasında vücudunuz lavantayla sarılıyor. 90 dakikalık bakımın fiyatı 450 dolar.
* SPA RADIAL: San Francisco’daki bu SPA, 750 dolarlık yüz bakımıyla meşhur. Bakımda, pırlantalarla peeling, havyarlı yüz maskesi, elleriniz için protein damlaları, gözleriniz için Omega 6 bakımı ve cildinizin temizliği için LED ışık terapisi kullanılıyor. El ve ayak masajı da müessese ikramı...
* ELYSIAN HOTEL: Adı ‘Klasik SPA’ olarak geçiyor ama Şikago’daki Elysian Hotel’in 300 dolarlık yüz temizleme seansı, su terapisi ve denizci masajı gibi pek de klasik olmayan bakımlar içeriyor. ‘Sakinleştirici koza’ denilen yöntemleri de cabası... Sizi yosundan bir jelin içine sarıyorlar.
* MANDARIN ORIENTAL: Tokyo’daki Mandarin Oriental’in kuruluşunun beşinci yıldönümü şerefine yarattığı ‘Küçük Zevkler Bakım’ının saati 665 dolar. Bu fiyata ayak masajı, oryantal vücut bakımı, aromaterapik cilt bakımı ve bakım sırasında acıkanlar için taze meyve tabağı dahil.
* HARI’S: Catherine Zeta-Jones’un Los Angeles’daki favori durağı! Çünkü Hari’s, İran’dan getirdiği Beluga havyarıyla saçı daha parlak ve güçlü yapacak 400 dolarlık saç bakımı yapıyor. Havyarlı şampuanla birlikte trüf mantarlı bakım kremleri de kullanılıyor.
* CORNELIA DAY SPA: New York’taki bu SPA’da Kate Moss ve Gwyneth Paltrow üç aşamalı ‘mikroablasyon’ yöntemiyle kırışıklıklarından kurtuluyor. Kullanılan elektromanyetik dalgalar ısı ve titreşimle yüzünüzdeki kolajenleri yeniliyor. Fiyatı 500 dolar.
* WYNN HOTEL: Las Vegas’da kumar oynamaya Wynn Hotel’deki ‘İyi Şans Ritüeli’ni yaptırmadan gidilmez! 80 dakikalık İyi Şans Ritüeli, vücut ahengini sağlamak için Feng Shui prensiplerini kullanıyor. Ritüel, Tayland bitki ve yağlarıyla yapılan 50 dakikalık genel masajla başlıyor. Ardından vahşi lime kullanılarak yapılan botanik bakıma giriyorsunuz. Bir de ayak ve el masajı aldınız mı bütün şans ritüeli tamamlanıyor. Fiyatı 250 dolar.
* MADINAT JUMEIRAH RESORT: Dubai merkezli otelin ‘Talise Rediscover’ adlı terapisi ‘Daha kaliteli bir varlığa giden yol’u arayanlara yönelik. Terapi jet-lag’den selülite her türlü sorununuza bir çözüm olarak öneriliyor. Uzun bir banyo, şekerli vücut bakımı, bitkisel yüz masajı, buhar seansı ve deniz ürünleriyle yapılan cilt bakımının fiyatı 720 dolar.
* HARRODS: Meşhur Harrods’ın içindeki ‘Ultimate Retreat’ ile dünyaca ünlü cilt bakım markası La Mer’e doyabilirsiniz! 320 dolara her şeyi La Mer’le yapılan vücut bakımı, cilt bakımı, masaj, ayak bakımı yapabiliyorsunuz.

Louis Vuitton’un yeni saati 111 bin lira

Louis Vuitton İsviçre’de kendi atölyesindeki saat zanaatkarları tarafından üretilen saatlerine şimdi bir yenisini ekledi: Chaux-de-Fonds’daki atölyesinde el işçiliğiyle üretilen Tambour Spin Time’ın kadın modeli, 39.5 mm inceliğinde ve 18 ayar beyaz altından üretiliyor. Kalibre LV 96 ve jumping hours komplikasyonuna sahip bu modelde saat, kadranın üst ve alt tarafına yerleştirilen hareket halindeki siyah ve beyaz pırlantalı küpler, dakikalarsa kalem ucunu andıran silindir formlu bir düzenek sayesinde okunuyor. Kadranı siyah ve beyaz pırlantalarla bezeli bu model, yıldızlarla dolu gökyüzünü anımsatıyor. Louis Vuitton’un ikon figürlerinden çiçek formlu monogramlar da kadranın üzerinde yer alıyor. Bu saatin fiyatı 111 bin lira.

Arka tarafı da işlemeli mücevherler

Favori Kuyumculuk, elmaslardan oluşan bir takı seti üretti. Setin en önemli özellikleri arasında, takıların ön tarafı kadar arka yüzünün de işlenmiş olması bulunuyor. Şirketin özel tasarım takı ustalarının el emeğiyle dört ayda ürettikleri setin bir benzeri daha yok. Kolye, bilezik, yüzük ve küpeden oluşan setin fiyatı da 33 bin dolar.
False