Sözlü, Adana'yı 'kuşbakışı' inceledi

Güncelleme Tarihi:

Sözlü, Adanayı kuşbakışı inceledi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2016 13:22

Sözlü, Adana'yı 'kuşbakışı' inceledi

Haberin Devamı

ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 7. Adana Havacılık ve Yamaç Paraşütü Festivali'nde kenti kuşbakışı inceledi.
Adana Havacılık ve Adrenalin Sporları Kulübü'nün (AHAS) organizatörlüğündeki festival, Kabasakal Köyü Rüzgarlı Tepe'de yapıldı.
Başkan Sözlü de Tekirdağ Çorlu'dan gelen Cayrokopter ile yarım saat uçuş gerçekleştirdi. Merkez ilçeler üzerinde kuşbakışı inceleme, yapan Sözlü 'çok renkli ve Adana'nın sosyal açıdan gücünü artıracak bir etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını' söyledi.
AHAS Başkanı Güner Akkaya etkinlikle ilgili açıklamasında "15 ilden gelen 120 misafir yamaç paraşütü pilotunu Adana'da ağırladık. AHAS'ın 50 pilotu da etkinliklerde görev aldı. Festivalde 4 adet microlight, 5 adet paramotor tandem trike, 2 adet paramotor singe ve 3 adet cessna ile 1 adet cayrokopter uçuş yaptı. Binlerce vatandaşımız etkinlikleri ilgiyle izledi" dedi.
DEZAVANTAJLI GRUPLARLA UÇUŞ
Güner Akkaya, festivalde 30 zihinsel ve bedensel engelli ile 20 talasemi hastası genç ve çocuğun da katıldığını belirterek "Dezantajlı gruplardan bazıları yamaç paraşütü uçuşu gerçekleştirdi. Kızılay, festivalin yapıldığı alanda 200 ünite kan aldı. Festival boyunca toplam 2 bin uçuş gerçekleştirildi" diye konuştu.

ADANA,(DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!