Vizesiz gidilebilecek en güzel 5 ülke

Güncelleme Tarihi:

Vizesiz gidilebilecek en güzel 5 ülke
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2020 08:50

Pandemi dönemi yurt dışına seyahatleri azaltmış olsa da keşfedilecek çok fazla yer var. Çoğu ülkeye gitmek için vize almak gerekirken bazı ülkeler var ki vizesiz de seyahat etmenize müsaade ediyor. Siz de vize işlemleriyle uğraşmadan seyahat etmek istiyor ve farklı ülkeler keşfetmek istiyorsanız bu liste tam size göre. İşte vizesiz gidebileceğiniz en güzel ülkeler…

Haberin Devamı

Karadağ

Balkanların en güzel ülkelerinden biri olan Karadağ, vizesiz olarak gidebileceğiniz ülkelerden birisi. İstanbul’dan 1 saat 20 dakikalık bir uçuşla gidebilir ve eşsiz tatilin keyfini çıkarabilirsiniz. Karadağ’da gezilecek o kadar çok yer var ki, anlatmakla bitmez. Ancak mini bir tur yapmak isterseniz öncelikle kıyı şeridinden başlamanızı öneririz. Hareketten uzak sakin bir tatil arayanların ilk tercihleri arasında olan Karadağ’ın en çok ziyaret edilen yeri Budva. Yaz tatili yapmak isteyenler en güzel plajları burada bulurken sonbaharda gitmek isteyenler için de tarihi ve kültürel güzellikleri ön plana çıkıyor. Mimarisiyle dikkat çeken Kotor da mutlaka görülmesi gereken yerler arasında yer alıyor. Fotoğraf tutkunlarının en çok seyahat ettiği yerler arasında olmasının en büyük sebebi de şüphesiz Kotor. Karadağ’da nereye giderseniz gidin sizi muhteşem manzaralar bekliyor. Eğer aradığınız biraz daha lüks ve ihtişam ise Sveti Stefan tam size göre. Genellikle ünlülerin akın ettiği bu yer bir otel tarafından alınmış. Eğer otelde kalmayacaksanız ise girmeniz mümkün değil. Bu adaya uzanan köprünün bir tarafı otel misafirlerine ayrılmışken bir tarafı da halk plajı. Kısacası sakin bir tatil istiyorsanız Karadağ harika bir fikir.

Ukrayna

Haberin Devamı

Türkler tarafından en çok seyahat edilen ülkelerden biri olan Ukrayna, vizesiz 90 gün seyahat etme hakkı tanıyor. Çok büyük bir ülke olduğu için gitmeden önce güzel bir plan yapılmalı ve o plan doğrultusunda gezilmelidir. Soğuk bir ülke olarak bilinen Ukrayna’da ilk gidilmesi gereken şehirlerden biri de Kiev. Tüm etkinlik ve festivallerin de yapılması sebebiyle ülkenin de en hareketli yerlerinden biri olarak bilinir. Aynı zamanda Kiev Müzesi, 2. Dünya Savaşı Müzesi gibi gezebileceğiniz pek çok müze de mevcut. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Lviv ise tam bir kültür başkenti. Odessa ve Kharkiv de ülkede gezebileceğiniz diğer en önemli yerler arasında yer alıyor. Genel olarak Ukrayna kültürel ve tarihi bir seyahat için en uygun yerlerden biri.

Peru

Haberin Devamı

Güney Amerika’da bulunan Peru vizesiz seyahat edebileceğiniz en güzel ülkelerden biri. Peru denilince akla ilk gelen yerlerden biri de Machu Picchu Antik Şehri. Seyahat için ise en uygun zaman yaz ve sonbahar ayları olarak biliniyor. Peru’da konaklamak için başkent Lima’yı tercih edebilirsiniz. Başkenti hareketinden uzaklaşmadan şehrin diğer destinasyonlarını da rahatlıkla gezebilirsiniz. Doğa severlerin en çok tercih ettiği ise Amazon Ormanları turu oluyor. Siz de doğanın içinde muhteşem bir gezi yapabilir ardından tercihinize göre konaklamanızı da Amazon içerisinde gerçekleştirebilirsiniz. Dünyanın yedi harikasından biri olan Machu Picchu’yu da görmeden dönmeyin. Peru’da yapılabilecek en güzel şeylerden biri de nasıl yapıldığı hala bilinmeyen Nazca çizgilerini helikopterden incelemek. Keyifli bir helikopter turu ile sizi hayretlere düşürecek bu gizemli çölü görebilirsiniz.

Maldivler

Haberin Devamı

Harika bir tatil yapmak istiyorsanız vizesiz de seyahat edebileceğiniz Maldivler tam size göre. Genellikle yeni evli çiftlerin balayı için tercih ettiği Maldivler eşsiz turkuaz suyuyla dikkatleri çekiyor. Tam bir tatil cenneti olarak adlandırabileceğimiz Maldivler’de sayısız ada bulunuyor. Denizi için tercih edebileceğiniz adaların haricinde başkentte de farklı yerleri gezebilir ve farklı mimarisine tanıklık edebilirsiniz. Bembeyaz kum ve turkuaz suyun tadına varabileceğiniz en güzel dönem ise nisan ve mayıs aylarıdır.

Kamboçya

Uzun bir uçuşun ardından keyifli bir tatil geçirebileceğiniz Kamboçya, eşsiz koylarının haricinde tarihi yerleriyle de dikkat çekiyor. Ülkenin başkenti olan Phnom Penh’te tarihi bir gezi yapabilir ve şehrin farklı mimarisini keşfedebilirsiniz. Harika fotoğraflarlar çekebileceğinizi hatırlatarak, fotoğraf makinenizi de mutlaka yanınızda getirmenizi öneririm. Bir başka tarihi şehir olan Siem Reap ise Angkor Wat Tapınakları ile adından söz ettiriyor. Tarihi turun ardından kendinizi muhteşem denize bırakmak isteyebilirsiniz. Bunun için ise en uygun yer Sihanoukville’dir. Şehirde huzur dolu bir sürü plaj bulunuyor. Her yıl yerli ve yabancı turistler tarafından en çok ziyaret edilen yerlerinden biri de Bamboo Adası. Burada da aradığınız huzuru ve muhteşem denizi bulabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!