SORUMLULAR İSTİFA ETMELİ

Güncelleme Tarihi:

SORUMLULAR İSTİFA ETMELİ
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2012 15:42

İnşaat Mühendisleri Odası, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın göçükle ilgili değerlendirmesinde “Bu ve buna benzer olaylar yine beklenebilir.

Haberin Devamı

Dünyada da böyledir, normaldir” sözlerine tepki gösterdi. Odadan yapılan açıklamada, “Normal durum sorumluların derhal istifa edip, hesap vermesidir” denilerek, şöyle devam edildi:

Tokat gibi cevap

“22 haziran tarihinde Ankara’da kaldırımda yürüyen bir vatandaşımızın Metro inşaatı çalışmaları nedeniyle oluşan göçük sonucu hayatını kaybetmesi ile iş cinayetleri konusundaki ibretlik durumumuz bir kez daha açığa çıkmıştır. ‘İş cinayetlerinin giderek artmasının sebepleri nerede aranmalıdır’ sorusuna Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tokat gibi cevap vermiştir. Yıldırım, bir insanın kaldırımda yürümekte iken bir anda hayatını kaybetmesini ‘Buna benzer olaylar yine de beklenebilir. Dünyada da böyledir, normaldir’ sözleri ile açıklamıştır.

Mühendislik yok sayılıyor

Haberin Devamı

Bakanın sözlerine bakıldığında, atıl durumda olan Ankara Metro çalışmalarının yapıldığı bölgeler için aynı durumun geçerli olduğu, başka insanların hayatını kaybetmesinin an meselesi olduğu ve bunun normal karşılanması gerektiği sonucu ortaya çıkmaktadır. Tüm bu olanlara rağmen mühendislik hizmetleri yok sayılmaktadır. Maalesef ne bu durum, ne de Bakanın açıklamaları hiç de normal değildir, tam bir sorumsuzluk örneğidir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!