Sönmez: "Adana’daki 13.3 Milyar Liralık Mevduat, Yatırıma Dönüşmeli"

Güncelleme Tarihi:

Sönmez: Adana’daki 13.3 Milyar Liralık Mevduat, Yatırıma Dönüşmeli
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2015 13:51

ADANA SANAYİCİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİ VE ÇUKUROVA SANAYİ VE İŞ DÜNYASI FEDERASYONU BAŞKANI SÜLEYMAN SÖNMEZ, ADANA’DAKİ 13.3 MİLYAR LİRALIK MEVDUAT BİRİKİMİNİN KENT EKONOMİSİNE KAZANDIRILMASI İÇİN ÖZEL PROJELER GELİŞTİRİLMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ.

Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) ve Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Başkanı Süleyman Sönmez, Adana’daki 13.3 milyar liralık mevduat birikiminin kent ekonomisine kazandırılması için özel projeler geliştirilmesi gerektiğini söyledi.
Sönmez, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün ağırlandığı Geleneksel Salı Toplantısı’nda, özellikle genç işsizlerin çokluğunun geleceğe güvenle bakılmasını engellediğini ve kenti biraz da umutsuzluğa sevk ettiğini belirterek, “Çukurova ve Adana’da işsizlik sorununa olumlu katkılar yapması beklenen yatırımcı firmaların önü açılmalı, başta Ceyhan Enerji İhtisas Sanayi Bölgesi olmak üzere diğer alanlardaki tüm hukuki alt yapı sorunları bir an önce çözülmelidir. Böylelikle Adana’da uzun dönemli bir sosyo-kültürel değişime zemin hazırlanabileceği göz önüne alınmalıdır” diye konuştu.
Tüm dünyada önemli bir atılım yapan hizmet sektörünün Adana’da da geliştirilmesinin önemine işaret eden Sönmez, şunları söyledi:
“ADSİAD olarak, Çukurova’nın ‘Tarım İhtisas Bölgesi’ ilan edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu sayede tarım sektörü geliştiği gibi tarıma dayalı sanayimiz de ivme kazanacaktır. Bu gerçeklerle birlikte son 10 yılda imar konusunda sağlıklı bir gelişim gösteremediğimizi de belirtmek istiyorum. Arsa sorunu giderilmeli, konut üreticisinin daha vizyonel projeler geliştirmesine olanak sağlanmalıdır. Adana’da yatırım yapmak isteyen yatırımcının önüne uzun sürece yayılan bir güvence konulabilmelidir. İmar düzenlemeleri sürekli bir değişim göstermemeli, 40-50 yıllık süreçleri kapsamalıdır."
2014 yılı verilerine göre Adana’daki mevduat hesabı toplamının 13.3 milyar lira olarak gerçekleştiğini kaydeden Sönmez, "Bu mevduat birikiminin de Adana ekonomisine kazandırılması için özel projeler geliştirilmelidir. Adana, yatırımların bir an önce hayata geçirilebilmesi için tam anlamıyla güvenlikli bir kent konumuna ulaştırılmalıdır. Dünyanın her yerinden yabancı girişimcileri bölgemizde yatırım yapmaya çağırırken, yerel yatırımcıların da enerjisini, ilgisini bu bölgeye çekmemiz, yerel yatırımcıyı bölgemizde tutmamız gerekiyor" diye konuştu.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise, Adana’da üreten, Adana’ya katkı koyan iş dünyasına teşekkür etti. Yabancı sermayenin ve Adana’da kökleşmiş yatırımcıların korunması gerektiğini dile getiren Sözlü, “Bu topraklar bereketli topraklardır. Adana, yeni Sabancılar çıkaracak güçtedir” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!