Sokak hayvanları Cahide’ye emanet

Güncelleme Tarihi:

Sokak hayvanları Cahide’ye emanet
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2017 09:12

Sokak hayvanları Cahide’ye emanet

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP'te sahipli ya da sahipsiz tüm hayvanların haklarının ve doğal yaşam alanlarının korunması için gönüllü kişiler tarafından kurulan Gaziantep Canlı Hayatı İyileştirme Derneği (Cahide) gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor.

Derneğin özel aracı ile 7 gün 24 saat boyunca gelen her ihbara anında cevap verilmeye çalışılıyor. Yaralı, yardıma muhtaç sokak hayvanları bulunduğu yerden özenle alınıyor, ilk müdahalesi yapılıyor, ardından da veterinere götürülüyor. Yaralı hayvanların bakım ve tedavilerinin yanı sıra, gönüllü dernek üyeleri, sokak hayvanlarının aç kalmaması için fabrikalardan topladıkları artık yemekleri şehrin muhtelif yerlerinde oluşturulan beslenme noktalarına bırakıyor.

Dernek tarafından faaliyete geçirilen ve Türkiye’deki diğer derneklere örnek olacak nitelikteki 'Kara Kız Kedi ve Köpek Barınağı' ise bünyesinde birçok hayvanı barındırıyor. Derneğe ait barınakta bir kısmı araç çarpması sonucu sakat kalmış, bir kısmı işkence görmüş, bir kısmı ise büyük hevesle alındıktan sonra sokağa atılmış hayvanlar bulunuyor.

Kara Kız Kedi ve Köpek Barınağı’na ismini veren, veterinerlerin 'Uyutulsun' demesine rağmen buna razı olmayan Canlı Hayatını İyileştirme Derneği Başkanı Cengiz Bayram’ın mücadelesiyle hayata tutunan bir köpek. Trafik kazası geçiren ve kimsenin yaşamaz sokak köpeğinin hayata tutunmasından etkilenen Cengiz Bayram, 6 yıl önce 7,5 dönüm araziye barınak kurup, yaşama azminden etkilendiği felçli köpeğe Kara Kız’ın ismini verdi. Kedi ve köpekler birlikte yaşadığı barınakta, kendilerini ziyarete gelenleri minnet ve sevgiyle karşılıyor. Barınağın sayıları bir avucu geçmeyen daimi gönüllüleri hayvanlara sevgi ve şefkatle bakıyor, yemeklerini veriyor. Burada aynı zamanda tedavileri tamamlanan hayvanlar kendilerine iyi bakabilecek hayvan severlere sahiplendiriliyor.

Derneğin yöneticilerinden Şule Barlık, hayvan sevgilerinin ön planda olduğunu ve çıkarsızca bu işe gönül verdiklerini belirterek, "Derneğimiz, gönüllü kişilerin bağışları ile ayakta durmaya çalışıyor. Kimisi emekli maaşını derneğe bağışlıyor, kimisi ise zamanının büyük bölümünü barınaktaki can dostlarımızla geçiriyor. Şehrimizde, trafik kazası geçiren yaralanmış, hasta ve acil durumu olan sahipsiz hayvanlar için gelen her ihbara cevap vermeye çalışıyoruz. Yaralı hayvanlar hemen veterinerde tedavi altına alınıyor. Ancak durumları ağır olanlar tedavi için Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’ne götürülmek zorunda kalınıyor. Bu nedenle Gaziantep’e acilen bir hayvan hastanesi kurulması gerekiyor, biz de dernek olarak uzun süredir bunun mücadelesini veriyoruz" dedi

Cahide’nin sadece Gaziantep değil, farklı illerdeki yardıma muhtaç hayvanlar konusunda da duyarsız kalmadığını dile getiren derneğin onursal başkanı Zerrin Balat, “Bu iş tamamen gönül işi. Biz Gaziantep’te az sayıda gönüllü ile yardıma muhtaç canlara ulaşmaya çalışıyoruz. Özellikle manevi desteğe ihtiyacımız var. Dostlarımız en çok sevgiye muhtaç. Onların başını okşamanız bile yaralarını sarmaları için önemli. Bu nedenle herkesin" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!