Soğuk havalar kasların sertleşmesine neden oluyor

Güncelleme Tarihi:

Soğuk havalar kasların sertleşmesine neden oluyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2018 11:57

Soğuk havalar kasların sertleşmesine neden oluyor

Haberin Devamı

Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,(DHA)- NİĞDE İl Sağlık Müdürü Dr. Ertan Değirmencioğlu, kış mevsiminde kas sertleşmelerinin daha çok görüldüğü söyledi.
Yaz sıcakları kasları gevşetirken, kış soğuklarının kasılmasına neden olduğunu, bu kasılmalardan en çok etkilenen bölgenin sırtın üst bölgesindeki kaslar olduğuna belirten  Değirmencioğlu, "Bu bölgedeki kasların soğuk havayla birlikte eski elastikiyetini kaybederek sertleşebilir. Böylece kendisi ve çevresindeki kasların hareketleri son derece ağrılı olur. Oysa kış aylarında bu kasları daha iyi koruyarak ağrıların önüne geçebilirsiniz" şeklinde konuştu.
Dr. Ertan Değirmencioğlu, "Bu ağrılarılarla karşılaşmamak için sabahları yapılacak birkaç basit germe egzersizi işe yarayacaktır. ğını söylüyor. Bacaklar ile yapılan germe veya esneme egzersizleri kasların uzamasını sağlayarak hareketlere uyumu kolaylaştırıyor. Aynı şekilde sırt bölgesinde her iki kürek kemiğini geriye doğru çekerek gerçekleştirilecek esneme hareketleri faydalı oluyor. Bu hareketi sabahları 5 kez 30 saniye gibi kısa bir süre yapmak bile, kulunç ağrısına karşı etkili. Gün içerisinde her iki saatte bir oturur pozisyondayken hafif doğrulup yine kürek kemiklerini geriye çekerek bu egzersizi tekrarlayabilirsiniz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!