Soğuk hava su sayaçlarını da dondurdu

Güncelleme Tarihi:

Soğuk hava su sayaçlarını da dondurdu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2015 12:17

- Erzurum'da etkili olan soğuk hava nedeniyle birçok su sayacı dondu - ESKİ Genel Müdürü Vural: "Donan sayaçlar nedeniyle suyun en zengin olduğu kentte susuzluk yaşanıyor"

Haberin Devamı

ERZURUM (AA) - Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürü Mevlüt Vural, donan sayaçlar nedeniyle suyun en zengin olduğu kentte susuzluk yaşandığını belirtti.

Kentte etkili olan soğuk hava hayatı olumsuz etkiliyor. Soğuk hava nedeniyle kentte su sayaçları dondu.

ESKİ Genel Müdürü Vural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erzurum'un su kaynağı açısından zengin olduğunu belirterek, evlerin su şebekesi ve yeni bağlanan mahallelerde soğuk havaya önlem alınmaması nedeniyle su hizmetinin aksadığını söyledi.

Su sayaçlarının korunması için vatandaşların bazı önlemler alması gerektiğini ifade eden Vural, şöyle konuştu:

"Erzurum en zengin su kaynaklarına sahip bir il olmasına rağmen kışın susuzluk çekiyoruz. Ev sahipleri şebekenin geçtiği bölümü tahta ve demir korumalarla muhafaza altına alabilirler. Sayaçlara da aynı şekilde tahta ve izolasyonlarla saatin donmasını koruyabilirler. Çok daha soğuk günlerde de evde bir musluktan hafif şekilde suyun açık bırakılmasıyla sayacın ve şebekenin donması önlenebilir. Bunlar yapılmadığı takdirde su sayaçlarında don olayları yaşanıyor. Sayaçlar donmasıyla her evin ihtiyacı olan su verilemiyor. Birçok evde su sıkıntısı yaşanıyor."

Haberin Devamı

- "Sayaç donduğunda sıcak su dökmeyin"

Sayaçların donması halinde yapılacak bir şeyin olmadığını vurgulayan Vural, "Sayaçlarda don olayı gerçekleştiği zaman sayaçlara kesinlikle sıcak su ve ateş tutulmamalı. Bu işlem yapıldığında sayaçlar tamamen zarar görür. Bu durumla karşılaşan vatandaşlar bizimle irtibata geçerlerse arızalanan sayaçlar alınarak yerine yenisi takılır. Yakın yerlerde bir günde yapılan değişim işlemleri, uzak ilçelerde daha da uzar ve su sıkıntısı artar. İlk baştan önlem alınsa bunlara hiç gerek kalmayacak ve hizmetimiz aksamadan devam edecektir. Bu sayaçların maliyeti 35-40 liradır. Vatandaşlar bu parayı vermemek için önlemleri almalıdırlar" ifadelerini kullandı.

Vural, Belediyeler Kanunuyla il ve ilçe belediyelere bağlanan mahallelerde de hatların kontrol edileceğini, en kısa sürede şebeke hatlarının 120 santimetre yerin altına taşınacağını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!